Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο είναι το νέο αστέρι των Δημοκρατικών που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος Ομπάμα

Ποιο είναι το νέο αστέρι των Δημοκρατικών που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Πρόκειται για το νέο αστέρι των Δημοκρατικών που επικράτησε του βουλευτή Τζο Κράουλι στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης με ποσοστό 57,5% έναντι 42,5% και που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος Μπάρακ Ομπάμα.

Πρόκειται για την 28χρονη Λατίνα (κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο) Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές (Alexandria Ocasio-Cortez).

Η νεαρή Ισπανόφωνη διεξήγαγε την εκστρατεία της με συνθήματα για αλλαγή και στροφή των Δημοκρατικών προς τα αριστερά την ώρα που ο αντίπαλός της πρεσβεύει πιο συντηρητικές θέσεις.

Η Αλεξάνδρια έχει λάβει το χρίσμα από τον ίδιο τον Σάντερς, καθώς αυτός ήταν ο πρώτος που την εμπιστεύθηκε, ενώ οφείλει τη νίκη της εν πολλοίς στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που θυμίζει σε πολλούς τις προεκλογικές καμπάνιες του Ομπάμα.

Να σημειωθεί πως η νεαρή ήταν εθελόντρια στην εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ η καμπάνια της είχε πολύ χαμηλό μπάτζετ σε σχέση με την αντίστοιχη του Κράουλι. «Η δική μας εκστρατεία δεν βασίστηκε στα χρήματα των μεγάλων επιχειρήσεων», δήλωνε η 28χρονη πριν λίγες ημέρες στους N.Y. Times.

Η Κορτές στοχεύει τώρα στην ομοσπονδιακή Βουλή και έχει σχεδόν σίγουρη την εκλογή της από την 14η περιφέρεια, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία εκλογέων ψηφίζει υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος. Τον Νοέμβριο απέναντί της θα βρεθεί ο Άντονι Πάππας, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Στην προεκλογική ατζέντα της Κορτές είναι το μεταναστευτικό και τα κοινωνικά δικαιώματα. Άλλωστε έχει προϋπηρεσία στο γραφείο μεταναστευτικής πολιτικής του Γερουσιαστή Ted Kennedy.

Για πολλούς, θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον ο «επόμενος Ομπάμα». Είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο η νεαρή Αλεξάνδρια έχει την ατζέντα και τα φόντα για να κερδίσει εκείνους που σταδιακά συσπειρώνονται όλο και περισσότερο κόντρα στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως θα ανελιχθεί αρκετά σύντομα στην “ηγεσία” της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr