Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκή συμμαχία με την ιδεολογία της Λέγκας ονειρεύεται ο Σαλβίνι

Ευρωπαϊκή συμμαχία με την ιδεολογία της Λέγκας ονειρεύεται ο Σαλβίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον σχηματισμό μιας συμμαχίας στην Ευρώπη μεταξύ των κινημάτων που συμμερίζονται την ιδεολογία της Λέγκας, στην οποία θα συμμετέχουν «όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τους λαούς και τα σύνορά τους» πρότεινε την Κυριακή ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Ο επικεφαλής της Λέγκας, κατά την ετήσια κομματική γιορτή του κόμματος στην Ποντίντα της Βόρειας Ιταλίας και ενώπιον 50.000 υποστηρικτών του δεσμεύθηκε να επεκτείνει την επιτυχία του ακροδεξιού κόμματός του σε όλη την Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών του 2019.

«Οι ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ, των τραπεζών, της χρηματοοικονομικής ισχύος, της μετανάστευσης, της εποχικής εργασίας από την μία, και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας από την άλλη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλειοψηφία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδέες της Λέγκας είναι «η τελευταία ελπίδα να παραμείνει ζωντανή η Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι οι υποστηρικτές του κόμματος θα πρέπει να «απελευθερώσουν» τους Ευρωπαίους.

«Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα», σχολίασε ο Σαλβίνι από την σκηνή, έχοντας πίσω του τα βασικά συνθήματα της Λέγκας: «Λογική διακυβέρνηση» και «Οι Ιταλοί πρώτα».

Στα περίπτερα που εκπροσωπούσαν τις επαρχίες της Ιταλίας πωλούνταν μπλουζάκια με το πορτρέτο του Σαλβίνι και το σύνθημα «Η καλή ζωή έχει τελειώσει οριστικά», μια αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκας, ο οποίος τόνισε ότι «για τους παράνομους μετανάστες, η καλή ζωή έχει τελειώσει».

Η σκληρή γραμμή του Σαλβίνι έχει απήχηση μεταξύ των Ιταλών, με μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα μέσα Ιουνίου από το ινστιτούτο Ipsos να δείχνει ότι το 59% των Ιταλών εγκρίνει τις αποφάσεις του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr