Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης για τη νέα επιχείρηση που ξεκινά στην Ταϊλάνδη

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης για τη νέα επιχείρηση που ξεκινά στην Ταϊλάνδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ταϊλάνδη,

Στην Ταϊλάνδη, έξω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπου αναμένεται να αρχίσει ξανά η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων οκτώ παιδιών και του προπονητή τους, είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Ώρες μετά την πρώτη πολύωρη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα από τα στενά και υποβρύχια περάσματα του σπηλαίου, που έφερε πίσω στην ασφάλεια τέσσερα από τα 12 παιδιά, όλα δείχνουν πως οι δύτες είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ξανά το υπόγειο ταξίδι τους.

Λεπτομέρειες για την ακριβή ώρα ή τον τρόπο που θα διεξαχθεί η νέα επιχείρηση διάσωσης δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές.

Το βέβαιο μέχρι στιγμής είναι πως μέσα στη σπηλιά θα επιχειρήσουν οι ίδιοι δύτες που έσωσαν τα πρώτα τέσσερα παιδιά και συγκινημένοι πια τα αγκάλιασαν μόλις βγήκαν έξω σώοι και αβλαβείς.

Βέβαιο επίσης είναι ότι το σπήλαιο θα πρέπει να τροφοδοτηθεί με επιπλέον οξυγόνο, μία διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει από 10 έως και 20 ώρες.

Αυτός ήταν και ο λόγος της προσωρινής παύσης, μετά την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα απεγκλωβισμού. Σε κάθε περίπτωση, η έντονη κινητικότητα το πρωί έξω από τη σπήλαιο – ήδη βρίσκονται στην περιοχή επτά ασθενοφόρα – μαρτυρά πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Μια πρώτη ιδέα στο πώς πιθανότατα θα κινηθούν οι αρχές δόθηκε από την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, η οποία συμμετέχει στην τιτάνια αυτή προσπάθεια με μία ομάδα 19 δυτών.

Όπως δήλωσε η Τζούλι Μπίσοπ, σε συνέντευξή της τη Δευτέρα, τα αγόρια θα απεγκλωβίζονται ανά τέσσερα, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο ακόμη επιχειρήσεις.

Απαγορεύονται οι αγκαλιές μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν την Κυριακή το βράδυ είναι καλά στην υγεία τους. Εξαντλημένα μεν έπειτα από μέρες στα άδυτα της γης, καθώς και ένα ταξίδι τεσσάρων χλμ. μέσα στη λάσπη και το σκοτάδι, τα παιδιά είναι ωστόσο σε γενικές γραμμές υγιή και περιμένουν πώς και πώς να ανταμώσουν με τους γονείς τους αργότερα μέσα στη μέρα.

Μέχρι στιγμής, έχουν ιδωθεί με τους συγγενείς τους μόνο από απόσταση. «Οι επισκέπτες επιτρέπεται να συναντήσουν και να κουβεντιάσουν με τα παιδιά. Δεν επιτρέπεται ωστόσο ούτε να τα αγγίξουν ούτε να τα αγκαλιάσουν. Πρέπει να κρατούν απόσταση ενός ή δύο μέτρων», εξήγησε αξιωματούχος γιατρός από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι μαθητές.

«Άρση της απαγόρευσης» θα σημάνει εφόσον βγουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς αιχμαλώτισε Ταϊλανδούς εργάτες γης στο νότιο Ισραήλ

Ταϊλάνδη: Γερμανός μεγιστάνας ακινήτων βρέθηκε τεμαχισμένος μέσα σε καταψύκτη

Ταϊλάνδη: Πρώην αστυνομικός σκότωσε 38 ανθρώπους σε παιδικό σταθμό – Μεταξύ τους το παιδί του και άλλα 21 παιδιά

Μεθυσμένη ιερόδουλη δάγκωσε, έκοψε και κατάπιε αμάσητο λοβό αυτιού ενός τουρίστα

Τουρίστες «φρίκαραν» όταν έπεσαν πάνω σε ακέφαλη κούκλα σε παραλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr