Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον δικαστή-φαβορί για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε επιτέλους την επιλογή του. Έπειτα από μία έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο συντηρητικός εφέτης Μπρετ Κάναβο, πρώην σύμβουλος του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, αποτελεί το δικό του φαβορί για τη θέση του Άντονι Κένεντι στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Διορισμένος από τον Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Κένεντι πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί στις 31 Ιουλίου, σε ηλικία 81 ετών.

«Πρόκειται για έναν λαμπρό νομικό», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ εξαίροντας την επιλογή του.

Δικαστής από το 2006 στο Εφετείο της Κολούμπια, δεύτερο σε κύρος μετά το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Μπρετ Κάναβο είναι ένας άνθρωπος που εάν διοριστεί θα κληθεί να διαχειριστεί ζητήματα υψίστης σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις αμβλώσεις και την οπλοκατοχή έως τη μετανάστευση.

Εκτός από σύμβουλος του Μπους, ο Κάναβο έχει επίσης συνεργαστεί με τον Kένεθ Σταρ, τον ανεξάρτητο εισαγγελέα, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες εις βάρος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, τη δεκαετία του ’90.

Έχει επίσης εργαστεί και για τον Άντονι Κένεντι, τον οποίο πιθανότατα θα αντικαταστήσει.

Απόφοιτος του Γέιλ και ευλαβής Καθολικός, ο Κάναβο έχει μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι οι πρόεδροι θα πρέπει να προστατεύονται από ποινικές έρευνες και δίκες στα αστικά δικαστήρια ενόσω είναι εν ενεργεία.

Πρόσφατα εξέφρασε επίσης την έντονη διαφωνία του για δικαστική απόφαση, η οποία έδινε το δικαίωμα σε έφηβη παράτυπη μετανάστρια να κάνει άμβλωση.

Πρακτικά, ο διορισμός του Κάναβο στο Ανώτατο Δικαστήριο δεν αναμένεται να σημάνει ουσιαστικές διαφορές στις συντηρητικές τάσεις του Δικαστηρίου.

Ο διορισμός του ωστόσο θα είναι ισόβιος, όπως όλων των εννέα μελών του. Και ως νέο μέλος, ο 53χρονος Κάναβο, είναι βέβαιο ότι θα στρέψει ακόμη πιο δεξιά την ήδη συντηρητική πενταμελή σύνθεση του Δικαστηρίου.

Ουκρανία: Νέα συστήματα HIMARS στέλνει η Γερμανία

Τραμπ για Μπάιντεν: «Ο Τζο ο αχρείος παίρνει το μέρος των τρομοκρατών» της Χαμάς

New York Times: Ένα σκουλήκι έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Η «παρότρυνση» στην Τουρκία