Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δίνουν στην Τουρκία τους Patriot για να ακυρωθεί η συμφωνία για τους S-400

Οι ΗΠΑ δίνουν στην Τουρκία τους Patriot για να ακυρωθεί η συμφωνία για τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διαπραγματεύεται πιθανή συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot της Raytheon Co ως μια εναλλακτική στο ρωσικό σύστημα S-400 που η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει, δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ Τίνα Καϊντανάου, ασκούσα χρέη υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδια για τις πολιτικο-στρατιωτικές υποθέσεις, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αντιπροσωπεία αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης στην αεροπορική έκθεση στο Φαρνμπόροου είχε συναντήσεις με συμμάχους προσβλέποντας στην ενίσχυση των αμερικανικών αμυντικών εμπορικών συναλλαγών.

Η ίδια δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει συνομιλίες με την Τουρκία και «προσπαθεί να δώσει στους Τούρκους να καταλάβουν τι μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με το σύστημα Patriot». Δεν διευκρίνισε αν οι αντιπροσωπείες είχαν συναντήσεις στο περιθώριο της αεροπορικής έκθεσης.

Η Τουρκία δέχτηκε επικρίσεις από συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για την αγορά του αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία που προτίθεται να κάνει, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 Joint Strike της Lockheed Martin.

«Σε τελική ανάλυση ανησυχούμε ότι η αγορά αυτών των συστημάτων από τους Ρώσους θα είναι υποστηρικτική κάποιας από της λιγότερο καλής συμπεριφοράς που έχουμε δει από αυτούς (τη Ρωσία) σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και αλλού», δήλωσε.

Η ίδια τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να εξασφαλίσει ότι τα συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ «παραμένουν υποστηρικτικά της στρατηγικής σχέσης μεταξύ ημών και των συμμάχων μας, στην περίπτωση της Τουρκίας είναι οι Patriots».

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής για τις εξαγωγές όπλων με στόχο την επέκταση των πωλήσεων σε συμμάχους, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr