Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε «αποκατάσταση της ηρεμίας» στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε «αποκατάσταση της ηρεμίας» στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποκατάσταση της ηρεμίας στη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν από κοινού Ισραήλ και Χαμάς τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της φιλότουρκης ισλαμικής οργάνωσης.

«Με τις προσπάθειες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών συμφωνήθηκε η επιστροφή σε περίοδο ηρεμίας μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζί Μπαχρούμ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν άμεσα την ανακοίνωση, αλλά μια εκπρόσωπος του στρατού τόνισε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν υπήρχε καμία στρατιωτική δραστηριότητα στη Γάζα που να έγινε γνωστή.

Παλαιστίνιοι κάτοικοι επίσης ανέφεραν ότι στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

Την Παρασκευή Παλαιστίνιοι ισλαμιστές σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, που εξαπέλυσε δεκάδες βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, εκ των οποίων τρεις ισλαμιστές της Χαμάς.

Το τέταρτο θύμα ήταν διαδηλωτής, τόνισαν τοπικοί κάτοικοι και γιατροί. Τουλάχιστον 120 κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν.

Ο Ισραηλινός στρατιώτης ήταν ο πρώτος που σκοτώνεται στο μέτωπο της Γάζας κατά τη διάρκεια του καθήκοντος μετά τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή.

Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Από τις 30 Μαρτίου τουλάχιστον 149 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό και περισσότεροι από 4.000 έχουν δεχτεί πυρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr