Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Καλιφόρνια – Πάνω από 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Καλιφόρνια – Πάνω από 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από 3.000 κάτοικοι ορεινών κοινοτήτων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Πέμπτη, λόγω δασικής πυρκαγιάς που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη νότια Καλιφόρνια.

Η πυρκαγιά, την οποία οι αρχές της Καλιφόρνιας αποκαλούν Κράνστον, είναι μια από τις πολλές που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στην Κομητεία Ρίβερσαϊντ και θεωρείται ότι προκλήθηκαν από εμπρηστή.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας δασών των ΗΠΑ, ένας 32χρονος συνελήφθη την Τετάρτη στην πόλη Χέμετ και του ασκήθηκε δίωξη για πέντε εμπρησμούς από πρόθεση.

Δεν έγινε σαφές εάν ο ΜακΓκλόβερ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί και το ύψος της εγγύησης για την προσωρινή αποφυλάκισή του υπό όρους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια, έχει δικηγόρο.

Η πυρκαγιά Κράνστον, που έχει καταστρέψει τουλάχιστον πέντε σπίτια και συνεχίζει να μαίνεται στα Όρη Σαν Χασίντο, δυτικά του Παλμ Σπρινγκς, ανάγκασε τις αρχές να διατάξουν την επείγουσα απομάκρυνση 3.200 ανθρώπων από τρεις περιοχές.

Σχεδόν 700 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια έκταση 19.000 στρεμμάτων και παρέμενε ανεξέλεγκτη το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακόμη τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στην πολιτεία εν μέσω του κύματος καύσωνα που πλήττει την Καλιφόρνια.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Καρ επίσης ανάγκασε χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να ελέγξουν τις φλόγες σε μια ορεινή περιοχή της Κομητείας Σάστα.

Η φωτιά αυτή καίει μια περιοχή που απέχει 240 χλμ. βόρεια από το Σακραμέντο και είχε μετατρέψει σε στάχτη 81.000 στρέμματα ως την Πέμπτη.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας, οι φλόγες κατευθύνονται στην πόλη Ρέντινγκ που έχει 90.000 κατοίκους.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Κομητείες Σάστα και Ρίβερσαϊντ εξαιτίας των πυρκαγιών, που ενισχύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες (37° Κελσίου) και τη χαμηλή υγρασία.

Λόγω της πύρινης λαίλαπας το Εθνικό Πάρκο Γιοσίμιτι αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά ένα κέντρο υποδοχής επισκεπτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr