Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ απελευθέρωσε Τουρκάλα κρατούμενη μετά από αίτημα Τραμπ

Το Ισραήλ απελευθέρωσε Τουρκάλα κρατούμενη μετά από αίτημα Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελεύθερη άφησαν οι ισραηλινές αρχές την Τουρκάλα Εμπρού Οζκάν, την οποία είχαν συλλάβει με την κατηγορία ότι παρείχε βοήθεια στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, έπειτα από αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή αξιωματούχος του Ισραήλ.

Το Ισραήλ απέλασε την Εμπρού Οζκάν στις 15 Ιουλίου, μία εβδομάδα μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος της για δεσμούς με τη Χαμάς. Ο συνήγορός της απέρριψε την κατηγορία.

Η Οζκάν συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές ενώ επισκεπτόταν τη χώρα με τουριστική βίζα τον Ιούνιο και η υπόθεσή της είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Washington Post», ο Τραμπ ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στις 14 Ιουλίου να αφήσει την Οζκάν σε μια «ανταλλαγή» με τον Άντριου Μπράνσον, τον Αμερικανό πάστορα ο οποίος τελεί υπό κράτηση εδώ και 21 μήνες στην Τουρκία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε ένα τέτοιο αίτημα από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Μπράνσον, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες των τουρκικών αρχών ότι συνδέεται με το δίκτυο του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό την Τετάρτη, ωθώντας την κυβέρνηση Τραμπ να απειλήσει με κυρώσεις τη σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr