Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 52 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Χοντάιντα της Υεμένης

Τουλάχιστον 52 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Χοντάιντα της Υεμένης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμη 101 τραυματίστηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στη Χοντάιντα στην Υεμένη, σε περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Χούτι.

Σε συνομιλίες καλεί τις αντιμαχόμενες πλευρές ο ΟΗΕ, σε μία προσπάθεια να δώσει τέλος στον αιματηρό πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση. Οι ελπίδες, όμως, είναι ισχνές.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας των Χούτι, που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η πρώτη επιδρομή έπληξε ψαραγορά δίπλα στο δημόσιο νοσοκομείο Αλ Θάουρα.

Λίγο αργότερα μια δεύτερη επιδρομή έπληξε την πύλη του νοσοκομείου την ώρα που τραυματιοφορείς και πολίτες μετέφεραν στα επείγοντα περιστατικά ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί στο πρώτο πλήγμα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι μαχητές των Χούτι έκλεισαν όλους τους δρόμους προς το νοσοκομείο, ενώ αεροσκάφη της συμμαχίας συνέχιζαν να πετούν στην περιοχή μετά τις επιδρομές.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι στέλνει κατεπειγόντως ιατρικά υλικά στο νοσοκομείο Αλ Θάουρα, για να προσφερθούν φροντίδες σε 50 ανθρώπους που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τις επιδρομές.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα καλέσει τα αντιμαχόμενα μέρη στην Υεμένη να διεξαγάγουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις την 6η Δεκεμβρίου στη Γενεύη όπως ανήγγειλε ο ειδικός απεσταλμένος του, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Απευθυνόμενος στους πρεσβευτές των χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είπε ότι είναι «εφικτό» να εξευρεθεί «πολιτική λύση» για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr