ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Ιστορική» συμφωνία για τον έλεγχο 65 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ
Κουρδικό Ζήτημα: Ανθρωπολογία του τόπου και σύγκρουση για την ταυτότητα
Ιρακινοί φιλοϊρανοί πολιτοφύλακες σχεδίαζαν να πλήξουν τη Σαουδική Αραβία
Μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Η ελληνική κυριαρχία δεν επιδέχεται σχολιασμό
Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε στρατιωτική αποθήκη κοντά στο Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κίνηση στα κοσμηματοπωλεία της Τεχεράνης και άλλων μεγάλων πόλεων του Ιράν έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Οι Ιρανοί αγαπούσαν πάντα τον χρυσό. Ωστόσο τώρα έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να στραφούν στο πολύτιμο μέταλλο.
Το βλέπουν όχι ως μία πολυτέλεια, αλλά ως ασπίδα ασφαλείας έναντι πιθανής κατάρρευσης του τοπικού νομίσματος και εκτίναξης του κόστους ζωής στα ύψη, καθώς ετοιμάζονται να τεθούν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις.
Η ανησυχία για τις εξελίξεις ωθεί τους Ιρανούς να «επενδύουν» τις όποιες αποταμιεύσεις τους σε κοσμήματα, να δίνουν δυναμικό «παρών» στις κρατικές πωλήσεις χρυσών νομισμάτων και να επιχειρούν να ανταλλάξουν χρήματα με ράβδους χρυσού.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού ήδη από το δεύτερο τρίμηνο η ζήτηση για ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, στα 15 εκατ. μετρικούς τόνους.
Η ιρανική κεντρική τράπεζα έχει κόψει περισσότερους από 60 τόνους νέων χρυσών νομισμάτων, σε μία προσπάθεια να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να προσφέρει ένα στήριγμα στο πολύτιμο μέταλλο, στο οποίο οι επενδυτές έχουν εν πολλοίς γυρίσει την πλάτη.























































