Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγριεύει ο πόλεμος: Η Μόσχα ανήγγειλε ότι θα «απαντήσει με μέτρα» στις ΗΠΑ

Αγριεύει ο πόλεμος: Η Μόσχα ανήγγειλε ότι θα «απαντήσει με μέτρα» στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέτρα με τα οποία θα απαντήσει στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ πρόκειται να επεξεργαστεί η Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ενώ τόνισε πως οι συνομιλίες μέσω τελεσιγράφων είναι ανώφελη.

Σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον, επιβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, οξύνει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις.

Υπογράμμισε, δε, ότι η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί τους όρους που θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την άρση των κυρώσεων.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ χαρακτήρισε αυστηρές τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, εκτιμώντας ότι αποτελεί τέχνασμα η αιτία που προβάλλεται για την επιβολή τους, δηλαδή οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία δηλητηρίασε τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπαλ και την κόρη του Γιούλα στη Βρετανία.

Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανέφερε ότι τα ευρήματα της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας στην υπόθεση αυτή δεν υποστηρίζονται από γεγονότα ή αποδείξεις. Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας ανοιχτής και διαφανούς έρευνας για το περιστατικό αυτό.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας,στη βάση νόμου για τη χρήση χημικών όπλων από χώρες.

Οι κυρώσεις, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εντός μηνός, προβλέπουν μεταξύ άλλων τον περιορισμό στις εξαγωγές προς τη Ρωσία αμερικανικών αγαθών και τεχνολογίας, που θεωρούνται ευαίσθητα για λόγους εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ενημέρωνε τους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των κυρώσεων, το ρούβλι βρέθηκε σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2016, στα 66,1 ρούβλια ανά δολάριο. Παράλληλα, οι αποδόσεις των ρωσικών ομολόγων ενισχύθηκαν στο υψηλότερο σημείο από το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διπλός πράκτορας, Σεργκέι Σκριπαλ, και η κόρη του Γιούλια, βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε παγκάκι της πόλης Σάλσμπουρι, στη Νότια Αγγλία, στις 4 Μαρτίου. Μετά από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας, αμφότεροι ανάρρωσαν και ανέκτησαν πλήρως τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα των βρετανικών αρχών, η επίθεση, η οποία φέρεται να έγινε με νευροτοξικό παράγοντα, ενορχηστρώθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Σκότλαντ Γιαρντ έχει ήδη ταυτοποιήσει δύο Ρώσους, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι λίγους μήνες αργότερα, ακόμη δύο άτομα, μία γυναίκα ηλικίας 44 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, βρέθηκαν αναίσθητα, αφού είχαν εκτεθεί στην ίδια νευροτοξική ουσία. Το περιστατικό σημειώθηκε αυτή τη φορά, στην πόλη Έιμσμπερι, με την 44χρονη να αφήνει στο νοσοκομείο την τελευταία της πνοή.

Το Λονδίνο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση Σκρίπαλ, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει το μήνυμα πως η προκλητική συμπεριφορά της δεν θα μείνει αναπάντητη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr