Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την Τετάρτη 15 Αυγούστου κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατά τη διάρκεια συνάντησης για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση αυτή έλαβε χώρα, ενώ πραγματοποιούνται έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών από τον Μάρτιο, για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεγάλης διάρκειας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σε αυτό το σημείο, το ισλαμικό κίνημα που ελέγχει τη Γάζα από το 2007 δεν αντέδρασε. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να λύσει την ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μερικές ώρες πριν από την επιβεβαίωση της συμφωνίας, άνοιξε το Κερέμ Σαλόμ, το μοναδικό σημείο διέλευσης των εμπορευμάτων μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο ήταν κλειστό για περισσότερο από έναν μήνα σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε «την απόφαση του Ισραήλ» σε απάντηση «στις κλήσεις για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες μιας νέας σύγκρουσης στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα και τα περίχωρά της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στρατηγική σιωπή: Στην Ουάσιγκτον ο Νετανιάχου για σύνοδο «κεκλεισμένων των θυρών» υπό τον φόβο του Ιράν

Ινδονησιακά στρατεύματα αναμένεται να αναπτυχθούν στη νότια Γάζα

Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Τραμπ

Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει – Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr