ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην πρώτη της αντίδραση για τη νομισματική και ευρύτερα οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η Κίνα περιορίζεται στο να προσφέρει ηθική στήριξη.
Ακόμη και έτσι, όμως, βοηθά τον Ταγίπ Ερντογάν, που επιχειρεί να δείξει στις ΗΠΑ ότι είναι ικανός να συγκροτήσει διεθνείς συμμαχίες, μετά την ενίσχυση που εξασφάλισε από το Κατάρ, αλλά και την προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τη Γερμανία.
Σε σύντομη ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η Τουρκία είναι μία σημαντική αναδυόμενη αγορά, της οποίας η σταθερότητα και η ανάπτυξη συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη.
Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι η Τουρκία «έχει την ικανότητα να ξεπεράσει τις προσωρινές οικονομικές δυσκολίες» και την ελπίδα τα εμπλεκόμενα μέρη «να περιορίσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».
Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε τον περασμενο μήνα, πριν ακόμη η τουρκική κρίση λάβει διαστάσεις διεθνούς ανησυχίας, πως η κινεζική τράπεζα ICBC υπέγραψε μέσω της τουρκικής θυγατρικής της συμφωνία για επενδύσεις 3,8 δισ. δολ.
Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε σήμερα Παρασκευή πως η Κίνα πάντα υποστηρίζει την επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών και την υπογραφή συμφωνιών με βάση τους κανόνες της αγοράς.
Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για τη συγκεκριμένη είδηση.























































