Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας εξύμνησε την Τουρκία επειδή «έσωσε τη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος»

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας εξύμνησε την Τουρκία επειδή «έσωσε τη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας (κάτω Βουλής) Βιάτσεσλαβ Βολόντιν και ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρθηκαν στη συνάντησή τους το Σάββατο στην τουρκική πρωτεύουσα «στην επιτυχία των συντονισμένων δράσεων Μόσχας, Άγκυρας και Τεχεράνης» σε ό,τι αφορά την ανάμιξή τους στη Συρία.

«Ρωσία, Τουρκία και Ιράν ένωσαν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και βοήθησαν τη συριακή κυβέρνηση να πολεμήσει ενάντια στο τρομοκρατικό κράτος (σ.σ. εννοεί Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας διαψεύδοντας την ίδια τη χώρα του, που πριν τρία χρόνια είχε καταγγείλει στον ΟΗΕ την Τουρκία ως τη χώρα που υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς και τώρα υπάρχει ανάγκη Ρώσοι και Τούρκοι να ανταλλάσσουν αβρότητες και επαίνους, αλλά το να επαινούν οι Ρώσοι τους Τούρκους ότι συνέβαλαν στην ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πέρα ότι ακούγεται γελοίο, γελοιοποιεί την ίδια τη Ρωσία ακόμα περισσότερο μπροστά στους θαυμαστές της.

Όλος ο κόσμος ξέρει -και η συριακή κυβέρνηση το γνωρίζει καλύτερα από όλους- ότι η Τουρκία είναι η δύναμη που βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.

«Και τώρα, η ειρήνη ήλθε στην ταλαιπωρημένη εδώ και πολύ καιρό συριακή γη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, αφήνοντας άναυδους όσους τον άκουγαν, που προσπαθούσαν να καταλάβουν πότε τελείωσε ο πόλεμος στη Συρία.

Το Σάββατο έφτασε στην Άγκυρα μια ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βολόντιν για να παρακολουθήσει το Έκτο Συνέδριο του ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δηλαδή, για να το εμπεδώσετε, Ρώσοι «ορθόδοξοι» βουλευτές και ο πρόεδρος της Δούμας βρίσκονται στην Άγκυρα και συμμετέχουν σε συνέδριο ενός κόμματος που θεωρείται παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ποτέ οι Αμερικανοί δεν εξευτελίστηκαν έτσι με τους Τούρκους, όσο κι εάν τους είχαν ανάγκη. Μόνο οι Ρώσοι έχουν το ταλέντο της πλήρους και δίχως όρια ξεφτίλας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr