Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακά αεροπλάνα σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος στο όρος Αλ Σάφα της Σουγουαΐντα

Συριακά αεροπλάνα σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος στο όρος Αλ Σάφα της Σουγουαΐντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεσημέρι της Κυριακής η συριακή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον τελευταίο θύλακά της στη νότια Συρία.

Τα συριακά αεροπλάνα σφυροκόπησαν θέσεις των τζιχαντιστών στο όρος Αλ Σάφα, στην επαρχία Σουγουαΐντα, ενώ παράλληλα το συριακό πεζικό λαμβάνει θέσεις για να εξαπολύσει επίθεση στο συγκεκριμένο σημείο.

Στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News λέει ότι είναι η τρίτη φορά, μέσα σε 48 ώρες, που οι κυβερνητικοί ετοιμάζονται να επιτεθούν στο όρος Αλ Σάφα.

Οι προηγούμενες δύο επιθέσεις δεν κατάφεραν να σπάσουν τις γραμμές των τζιχαντιστών, οι οποίοι συνεχίζουν να ελέγχουν την κορυφή του όρους.

Εάν ο συριακός στρατός καταφέρει και θέσει υπό τον έλεγχό του το όρος Αλ Σάφα, εκδιώκοντας ή εξολοθρεύοντας τους τζιχαντιστές, θα σημάνει την πλήρη απελευθέρωση της επαρχίας.

Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτή η επιχείριση, οι 1η, 3η, 10η και 15η μεραρχίες του συριακού στρατού θα μεταφερθούν στον συριακό βορρά.

Να σημειωθεί ότι η συριακή κυβέρνηση θέλει να έχει «καθαρίσει» τον νότο μέχρι τον Σεπτέμβριο για να εξαπολύσει στη συνέχεια επίθεση στους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία.

Ελληνική περιοχή

Η πόλη Σουγουαΐντα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, κατοικείται από Δρούζους και Ελληνορθόδοξους.

Πρόκειται δηλαδή για μια ελληνορωμαϊκή πόλη μέχρι και σήμερα.

Το όνομα «Σουάντα» (σε άλλη προφορά) της το έδωσαν οι εξελληνισμένοι Ναβαταίοι Άραβες.

Το ελληνικό της όνομα είναι Διονυσιάς.

Η πόλη δεν έπεσε ποτέ στα χέρια των τζιχαντιστών, μιας και ο πληθυσμός της δεν είναι μουσουλμανικός.

Οι Δρούζοι είναι μια νεοπλατωνική-γνωστική θρησκεία, απομεινάρι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας των ελληνιστικών χρόνων, με ισλαμικά επικαλύμματα.

Εάν ένας Δρούζος ή Δρούζα παντρευτούν μουσουλμάνο παύουν να θεωρούνται Δρούζοι.

Οι Δρούζοι έχουν εσωτερικές διδασκαλίες που τους μεταφέρονται μέσω μυστηρίων. Ουδείς εκτός της σέχτας τους γνωρίζει τι διδάσκονται στα μυστήριά τους.

Οι ίδιοι οι Δρούζοι, για να προστατευτούν μέσα στους αιώνες, επιτρέπεται να προσεύχονται δημόσια ως μουσουλμάνοι ή χριστιανοί.

Είναι άγριοι πολεμιστές και ζουν μαζί με τους Ελληνορθόδοξους, απόδειξη ότι κάποτε ανήκαν σε κοινό ελληνορωμαϊκό πληθυσμό.

Στη Συρία οι Δρούζοι αριθμούν περίπου 800.000 ανθρώπους. Ακόμα 200.000 ζουν στον Λίβανο και 150.000 στο Ισραήλ. Παγκοσμίως οι Δρούζοι, μαζί με τη διασπορά τους, υπολογίζονται σε 2 εκ.

Στο Ισραήλ υπηρετούν κανονικά στον στρατό και στην Αστυνομία. Είναι κοσμικοί άνθρωποι και σε όποια χώρα κι εάν κατοικούν υποστηρίζουν τα κοσμικά καθεστώτα.

Η μαύρη κουκίδα που βλέπετε στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, είναι ο θύλακας του Ισλαμικού Κράτους που δέχεται επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr