Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάιμπερτ: «Υπόθεση» των Τούρκων αν θα προσφύγουν στο ΔΝΤ

Ζάιμπερτ: «Υπόθεση» των Τούρκων αν θα προσφύγουν στο ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία δεν σκέφτεται την οικονομική στήριξη της Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει την Άγκυρα στη νομισματική κρίση, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί με τους Τούρκους ηγέτες, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας ότι είναι υπόθεση της Άγκυρας εάν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το ζήτημα της γερμανικής βοήθειας στην Τουρκία δεν βρίσκεται στην κυβερνητική ατζέντα αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το θέμα έθεσε το Σαββατοκύριακο η επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αντρέα Νάλες, η οποία υποστήριξε την αναγκαιότητα στήριξης της Τουρκίας, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζει σε έκθεσή του έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο της τουρκικής κρίσης στην γερμανική οικονομία.

Η νομισματική κρίση στην Τουρκία εγείρει έναν νέο, επιπρόσθετο εξωτερικό κίνδυνο για την οικονομία της Γερμανίας, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στις διενέξεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο και το ενδεχόμενο ενός μη συντονισμένου Brexit, αναφέρει σε έκθεσή του το υπουργείο, θυμίζοντας ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Τουρκία, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της οποίας είναι η ΕΕ.

Από τις αρχές του έτους η τουρκική λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr