Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες και επιχειρηματίες

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες και επιχειρηματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το όσα αναφέρονται στην εισήγηση που έκανε η Αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών Σιγκάλ Μάντελκερ στις ακροάσεις της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας του αμερικανικού Κογκρέσου, ως αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την οικονομική κατασκοπεία, στις οποίες εξετάζεται η αμερικανική πολιτική των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλλε επίσης κυρώσεις σε δύο Ρώσους πολίτες, τρεις ρωσικές εταιρείες –εκ των οποίων δύο ναυτιλιακές– και έξι πλοία με ρωσική σημαία, επειδή μεταφέρουν πετρέλαιοειδή στην Βόρειο Κορέα παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ και επειδή συνδέονται με δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κυβερνοχώρο. Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης και σε μια σλοβακική εταιρεία.

Πρόκειται για την ρωσική εταιρεία Vela Marine Ltd με έδρα την Αγία Πετρούπολη και την σλοβακική εταιρεία Lacno S.R.O με έδρα την Σλοβακία, τις ναυτιλιακές εταιρείες Pirmorye Maritime Logistics Co.Ltd και GudzonShipping Co LLC και τα έξι πλοία: Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot και Sevastopol.

«Ο ενέργειες του (αμερικανικού) υπουργείου Οικονομικών είχαν ευρύτατες συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα των φυσικών και νομικών προσώπων που εθίγησαν από αυτές, περιλαμβανομένης της δέσμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει η εισήγηση.

Οι συνέπειες των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων γίνονται αισθητές περάν των φυσικών και νομικών προσώπων στις οποίες έχουν επιβληθεί, δήλωσε η Μάντελκερ στην εισήγηση της. .

«Οι δυτικές κυρώσεις και η γεωπολιτική ένταση που επακολούθησε, αύξησαν τα επίπεδα της ασάφειας και άρχισαν να φρενάρουν τις εσωτερικές και ξένες επενδύσεις στην Ρωσία.

Στον ενεργειακό τομέα οι κυρώσεις μας περιόρισαν τις βασικές επενδύσεις στα έργα εξόρυξης, που είναι αναγκαίες για να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ρωσία.

Γενικά οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ρωσία έπεσαν από το 2013 περισσότερο από το 5%, ενώ αισθητή ήταν η μείωση των άμεσων επενδύσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες μειώθηκαν από το 2013 κατά 80%», δήλωσε η Μάντελκερ.

Η Μαντέλκερ δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να σκληρύνει το ισχύον καθεστώς των κυρώσεων κατά της Μόσχας εάν δεν αλλάξει την πολιτική της.

«Αν και οι καταστροφικές ενέργειες από μέρους της Ρωσίας συνεχίζονται, πιστεύουμε ότι ο τυχοδιωκτισμός της αναμφίβολα περιορίζεται, καθώς κατανοεί ότι μπορούμε να προκαλέσουμε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πόνο, αξιοποιώντας τον ισχυρό κρατικό μας μηχανισμό και θα το πράξουμε αυτό χωρίς ταλαντεύσεις, εάν η συμπεριφορά της δεν αλλάξει ουσιαστικά και εμφανώς» , παρατήρησε η Μαντελκερ.

Κατά την άποψη της οι αμερικανικές κυρώσεις προκάλεσαν «σοβαρή ζημιά» στην Ρωσία, ενώ επεσήμανε ότι η σημασία αυτής της πολιτική των κυρώσεων «πρέπει να αξιολογείται από την άποψη των συνεπειών της».

Παράλληλα ισχυρίσθηκε ότι «οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο σκέπτονται να αποστασιοποιηθούν από τους Ρώσους που υπόκεινται σε κυρώσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr