Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες κυρώσεις εις βάρος Ρώσων πολιτών ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις εις βάρος Ρώσων πολιτών ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες κυρώσεις εις βάρος Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, με τη Μόσχα να χαρακτηρίζει τις κινήσεις της Ουάσιγκτον ως «αβάσιμες».

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις εναντίον δύο Ρώσων πολιτών, τριών ρωσικών εταιρειών και έξι ρωσικών πλοίων.

Τα νέα μέτρα σχετίζονται τόσο με τη διαδικτυακή δράση των προαναφερόμενων, όσο και με τις διασυνδέσεις που διατηρούν με τη Βόρεια Κορέα.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε μία σλοβακική εταιρεία.

«Η ενέργεια του υπουργείου στοχοποιεί πρόσωπα που είχαν σχέση με τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο, με πλωτά που είχαν σημαία Βορείου Κορέας, μια ενέργεια που απαγορεύεται ξεκάθαρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, έκανε λόγο για «αβάσιμες» κυρώσεις και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την εμφανή βελτίωση των διμερών σχέσεων, χάρη στις πρωτοβουλίες των δύο προέδρων -Τραμπ και Πούτιν- οι εντάσεις και οι αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών διατηρούνται στο ακέραιο σε μία σειρά ζητημάτων, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται σε κάθε ευκαιρία.

Ενδεικτικά, την Τρίτη η Microsoft κατηγόρησε τη Μόσχα πως σχετίζεται με ομάδα χάκερ, η οποία παραβίασε έξι διευθύνσεις domains, με στόχο την επιρροή των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών, στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr