ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ελεεινή κατάσταση ο στρατός στα Σκόπια – Απλήρωτοι και δεν έχουν ούτε στολές να φορέσουν

Σε ελεεινή κατάσταση ο στρατός στα Σκόπια – Απλήρωτοι και δεν έχουν ούτε στολές να φορέσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Η σκοπιανή αντιπολίτευση κατηγόρησε το υπουργείο Άμυνας της ΠΓΔΜ ότι ενώ θα διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ για διαφήμιση, την ίδια στιγμή ο μικρός στρατός της γειτονικής χώρας βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση από την ίδρυση του.

Οι Σκοπιανοί στρατιώτες σε 30 πόλεις της χώρας επί τρεις εβδομάδες δεν έχουν πληρωθεί για τις μετακινήσεις τους, εργάζονται με παλιές στολές και υπάρχει έλλειψη τροφίμων.

«Είναι κρίμα να διατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ για ένα δημοψήφισμα, αφήνοντας περισσότερους από 8.000 στρατιώτες χωρίς στολές και αρβύλες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ψευδοαρχαιομακεδονικό και αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας VMRO-DPMNE.

Η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα παραδέχεται ότι ο στρατός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά επισημαίνει ότι έχει παραμεληθεί εδώ και δέκα χρόνια.

Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι οι στρατιώτες μένουν χωρίς μέσα για τη μετακίνησή τους και δήλωσε ότι οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά και η επιπλέον εργασία, δεν αποζημιώνεται αντί για πληρωμή με ημέρες άδειας, αλλά πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες.

Η Ανεξάρτητη Ένωση των επαγγελματιών στρατιωτών πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι οι αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ικανοποιητικές και ότι ορισμένοι από τους στρατιώτες πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος των μετακινήσεών τους.

Η ποιότητα του φαγητού είναι αμφισβητήσιμη και καταγγέλλουν ότι τα θεσμικά όργανα που προΐστανται δεν ανταποκρίνονται στις παρεμβάσεις τους, αναφέρει το συνδικάτο, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Peace is not deterrence: “You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war”

Η ειρήνη δεν είναι αποτροπή

Το Ιράν σχεδιάζει να χτυπήσει Βαλκάνια και Κύπρο αν ο Τραμπ διατάξει νέα κλιμάκωση του πολέμου

Οι μουσουλμάνοι της Σερβίας ενώθηκαν μετά από 20 χρόνια

Βουλγαρία: Ουκρανικό drone εξερράγη κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr