Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια πολιτικός βάζει πλώρη για την ηγεσία των Φιλελευθέρων στην Αυστραλία

Ποια πολιτικός βάζει πλώρη για την ηγεσία των Φιλελευθέρων στην Αυστραλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Μάλκομ Τέρνμπουλ,

Τη διεξαγωγή δεύτερης ψηφοφορίας για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων στην Αυστραλία εξετάζει ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, μετά την οριακή νίκη του την περασμένη Τρίτη επί του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πίτερ Ντάτον.

Ο Ντάτον και άλλοι υπουργοί ζήτησαν τη διεξαγωγή δεύτερης ψηφοφορίας και ο πρωθυπουργός προσεφέρθη να διεξαχθεί την Παρασκευή, αν δεχθεί σχετική επιστολή που θα φέρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Όπως μετέδωσαν σήμερα Πέμπτη τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποψήφια για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος θα είναι και η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μόρισον, μετά την κίνηση αρκετών υπουργών να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του Τέρνμπουλ, δηλώνοντας ότι έχει χάσει την υποστήριξή τους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε συγκεκριμένα σήμερα σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα ότι αν λάβει επιστολή που θα φέρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματός του με την οποία θα ζητείται η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για την ηγεσία των Φιλελευθέρων, τότε αυτός θα συγκαλέσει σύνοδο του κόμματος για την Παρασκευή το μεσημέρι (περίπου στις 05.00 ώρα Ελλάδος).

Αν σε αυτήν τη σύνοδο ψηφιστεί πρόταση με την οποία θα ζητείται η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας αμφισβητώντας τη νίκη του, αυτός δεν θα θέσει υποψηφιότητα θεωρώντας την ως πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ: Άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr