Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι θέλει να στηρίξει τον διάλογο στη Βενεζουέλα

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι θέλει να στηρίξει τον διάλογο στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δέσμευση ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια υπέρ του διαλόγου στη Βενεζουέλα, προκειμένου να τερματιστεί η οικονομική και πολιτική κρίση που τον ανησυχεί ιδιαίτερα, έδωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ από τη Χιλή, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Ο Σάντσεθ άρχισε τη Δευτέρα το ταξίδι του σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής με πρώτο σταθμό τη Χιλή, μια από τις χώρες της περιοχής στην οποία οι πολίτες της Βενεζουέλας μεταβαίνουν για να ξεφύγουν από τον υπερπληθωρισμό και την έλλειψη των βασικών αγαθών που πλήττουν την προεδρία του σοσιαλιστή Νικολάς Μαδούρο.

«Είναι μια κρίση που εντείνεται εδώ και καιρό στη Βενεζουέλα και εμείς βεβαίως την παρακολουθούμε με βαθιά ανησυχία», δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγο με τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, σφοδρό επικριτή του Μαδούρο.

Ωστόσο ο Σάντσεθ τόνισε ότι η Ισπανία, που κάποτε αποίκησε το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής, ουδεμία πρόθεση έχει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της περιοχής.

«Η Βενεζουέλα πρέπει να αρχίσει έναν εσωτερικό διάλογο για να βρει λύση σε αυτή την πολιτική κρίση. Και βεβαίως η διεθνής κοινότητα πρέπει να πλαισιώσει αυτόν τον διάλογο», ανέφερε ο Σάντσεθ. «Εγγυώμαι ότι η Ισπανία θα έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο σε αυτό».

Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, περιλαμβανομένης της Χιλής, του Περού, του Μεξικού, της Αργεντινής και της Βραζιλίας, κάλεσαν τον Μαδούρο να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να δεχθεί διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για να σταματήσει την αυξανόμενη έξοδο των πολιτών προς χώρες της περιοχής.

Την Παρασκευή, η υπηρεσία μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι η κατάσταση εξελίσσεται προς μια «κρίση» όμοια με αυτήν των προσφύγων στη Μεσόγειο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ισημερινός και το Περού επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα για τους πολίτες της Βενεζουέλας στην είσοδο στις χώρες του και ένας όχλος αγανακτισμένων πολιτών στη Βραζιλία οδήγησε ομάδα μεταναστών πίσω από τα σύνορα.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους πολίτες της Βενεζουέλας, αυτούς που μεταναστεύουν ως συνέπεια της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της χώρας», δήλωσε ο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ θα μεταβεί στη Βολιβία σήμερα Τρίτη, προτού επισκεφθεί την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr