Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «επιζήμια» για τα Σκόπια – Είναι «συνθηκολόγηση»

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «επιζήμια» για τα Σκόπια – Είναι «συνθηκολόγηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, του ψευδοαρχαιομακεδονικού και ακροδεξιού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ALFA TV», αναφέρθηκε εκτενώς στο επικείμενο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως έκανε σαφές το κόμμα του διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι προβλέπει την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κρατιδίου του και επανέλαβε ότι πρόκειται για «συνθηκολόγηση» της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας με την Ελλάδα.

Ο Μίτσκοσκι χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως μία «ακριβή δημοσκόπηση», ασκώντας κριτική στην απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προσδώσει σε αυτό συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Πρόσθεσε ότι παρά τον συμβουλευτικό του χαρακτήρα, εάν το δημοψήφισμα δεν πετύχει «σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με τα δημοκρατικά κριτήρια» και εάν το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αποσπάσει την υποστήριξη των πολιτών, αυτό θα σημαίνει απονομιμοποίηση του Ζόραν Ζάεφ ως Πρωθυπουργού και επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα.

Υπογράμμισε ότι ούτε η κυβέρνηση πιστεύει στην επιτυχία του δημοψηφίσματος και γι’ αυτό έσπευσε να το προκηρύξει ως συμβουλευτικό και όχι ως υποχρεωτικό, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη αυτοπεποίθησης που την διακατέχει και πρόσθεσε ότι ούτε η ίδια η ηγεσία του κυβερνώντος SDSM δεν πιστεύει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Aνέφερε ότι το VMRO-DPMNE «έχει κρυστάλλινη θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών», την οποία έχει διατυπώσει επανειλημμένα.

Υπενθύμισε ότι το κόμμα του από την αρχή, και ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη, είχε επαναλάβει ότι τάσσεται κατά της αλλαγής του συντάγματος που θα έχει ως στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, εκφράζοντας έτσι την διαφωνία του με μία λύση erga omnes.

Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι το VMRO-DPMNE δεν συμμετείχε στην διαπραγμάτευση αυτής της Συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε ως «συνθηκολόγηση» και «επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα» της ΠΓΔΜ.

Σχετικά με την στάση που θα τηρήσει το κόμμα του στο δημοψήφισμα, ο Μίτσκοσκι σημείωσε ότι είναι φυσικό το VMRO-DPMNE, ως σοβαρό, υπεύθυνο και λαϊκό κόμμα, να επιδιώκει ευρύτατες διαβουλεύσεις με τους πολίτες, «προκειμένου στο τέλος της ημέρας να καθορίσει τη στάση του σε σχέση με το ίδιο το ερώτημα του δημοψηφίσματος».

Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι πολυσήμαντο και επιδιώκει την χειραγώγηση των πολιτών, συνδέοντας την Συμφωνία των Πρεσπών «με την αιώνια επιθυμία της χώρας να καταστεί μέλος της ευρωατλαντικής οικογένειας». Τόσο «αιώνια» που υπάρχει πριν καν εμφανιστεί το ΝΑΤΟ και πριν ακόμα οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να γίνουν «Μακεδόνες».

Εκτός εάν η επιθυμία τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «μετρά» από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου… Μόνο αυτό δεν έχει πει ακόμα ο Μίτσκοσκι.

Πρόσθεσε ότι όταν το κόμμα του διαμορφώσει οριστική θέση σε σχέση με το ερώτημα του δημοψηφίσματος, θα την ανακοινώσει στους πολίτες.

Τέλος, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και για φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και ανέφερε ότι η επόμενη αντικυβερνητική συγκέντρωση του VMRO-DPMNE θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στο Κίτσεβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr