Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «συνοδοιπόρος» του Μακέιν έμεινε εκτός κηδείας – Ποιοι δεν την ήθελαν

Η «συνοδοιπόρος» του Μακέιν έμεινε εκτός κηδείας – Ποιοι δεν την ήθελαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός κηδείας του «συνοδοιπόρου» της Τζον Μακέιν στις αμερικανικές εκλογές το 2008 έμεινε η Σάρα Πέιλιν, έπειτα από παράκληση της οικογένειας, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας, η Πέιλιν ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος στο πλάι του Μακέιν το 2008, μία επιλογή ωστόσο για την οποία ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε μετανιώσει.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ πέθανε το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 81 ετών. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Στον καταιγισμό των συλλυπητηρίων μηνυμάτων, η Πέιλιν είχε στείλει το δικό της μέσω Twitter.

«Ο Τζον Μακέιν ήταν φίλος μου. Θα θυμάμαι τις καλές στιγμές», έγραψε. Για τον αποκλεισμό της από την κηδεία του ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει για την ώρα, «από σεβασμό προς την οικογένεια», όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης άνθρωπος του στενού της περιβάλλοντος.

Στην πρώτη τελετή στη μνήμη του Μακέιν, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Φοίνιξ της Αριζόνα, συμμετείχε πλήθος κόσμου – περί τους 3.500 – μεταξύ των οποίων μέλη της οικογένειάς του, φίλοι, 24 γερουσιαστές και άλλοι.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Με λένε Τζο Μπάιντεν, είμαι Δημοκρατικός και αγαπώ τον Τζον Μακέιν. Ήμασταν και οι δύο γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες και με μία διακαή επιθυμία να έχουμε το χρόνο που μας αξίζει», δήλωσε ο Μπάιντεν με δάκρυα στα μάτια.

Η σορός του Μακέιν μεταφέρθηκε στην Ουάσιγκτον, όπου μία ακόμη τελετή στη μνήμη του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Επίσημη απάντηση» του Ιράν στο σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ με ιρανικούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου

Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους – Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο

Το Πεντάγωνο προετοιμάζει το «τελειωτικό χτύπημα» κατά του Ιράν – Χερσαία επίθεση των ΗΠΑ για την παράδοση της Τεχεράνης

Το Ισραήλ ήταν έτοιμο να σκοτώσει Αραγτσί και Καλιμπάφ αλλά οι ΗΠΑ το σταμάτησαν

Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr