ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ κλείνει το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ κλείνει το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν εκεί, μόλις δέκα ημέρες μετά το άνοιγμά του εκ νέου.

«Χθες, ξέσπασαν βίαια επεισόδια στην περιοχή του περάσματος του Ερέζ, στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ταραξίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

«Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε να κλείσει το πέρασμα του Ερέζ μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι ταραξίες».

Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονταν κατά της ανακοίνωσης την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον να διακόψει κάθε χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), η οποία βοηθάει περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι Παλαιστίνιοι που συμμετείχαν στα επεισόδια προκάλεσαν ζημιές με πέτρες στις υποδομές του περάσματος από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το πέρασμα θα παραμείνει ανοιχτό για «μεμονωμένες εγκεκριμένες ανθρωπιστικές περιπτώσεις».

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου το πέρασμα του Ερέζ στις 27 Αυγούστου έπειτα από 11 ημέρες εξαιτίας προηγούμενων επεισοδίων.

Το μοναδικό πέρασμα αγαθών που συνδέει το Ισραήλ με τη Γάζα, το Κερέμ Σαλόμ, παραμένει ανοιχτό.

Έχουν προηγηθεί πολλοί μήνες έντασης κατά μήκος των συνόρων και αντιπαραθέσεις με τον στρατό, αλλά οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σχετικά ήρεμες.

Αξιωματούχοι από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Έθνη επιδίδονται σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μακροχρόνιας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στους ισλαμιστές ηγέτες στη Γάζα, τη Χαμάς, οι οποίοι από το 2008 έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου πανηγυρίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και δηλώνει: Η συμμαχία της Ανατ. Μεσογείου -Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ- θεμελιώθηκε επί Τσίπρα και Κοτζιά

Ισραηλινός Υπουργός: «Μια ισχυρή συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου είναι η σωστή απάντηση στην ισλαμιστική, νεο-οθωμανική επιθετικότητα του Ερντογάν»

Μάριο Νόφαλ: «Ενώ όλοι διαφωνούν για το ποιος πρέπει να ελέγχει τον νότιο Λίβανο, η Αθήνα συνεχίζει αθόρυβα να στέλνει στη Βηρυτό τα οχήματα για να το κάνει»

Ελλάδα-Ισραήλ υπέγραψαν την «Ασπίδα του Αχιλλέα» – Συμμετέχει και η ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ελλάδα-Ισραήλ χαλύβδινη συμμαχία – Πέντε επίπεδα άμυνας με την «Ασπίδα του Αχιλλέα» – Σε νευρικό κλονισμό η τουρκική ορδή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr