Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα ο Κουρτς – Ζάεφ: Εμπιστεύομαι Τσίπρα και Κοτζιά

Υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα ο Κουρτς – Ζάεφ: Εμπιστεύομαι Τσίπρα και Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ευχή ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και θα ψηφίσουν υπέρ της λύσης του θέματος της ονομασίας και υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η τελική απόφαση ανήκει ασφαλώς στους πολίτες της ΠΓΔΜ, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο ίδιος, ως φίλος της χώρας, πιστεύει ότι θα ήταν πολύ θετικό αν στο δημοψήφισμα υπάρξει υψηλή συμμετοχή και θετική έκβαση.

Ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ χαιρέτισε την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για το θέμα του ονόματος και τόνισε ότι η επίλυση του θέματος αυτού δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες για τη διαμόρφωση μίας νέας δυναμικής για την ΠΓΔΜ αλλά και για όλη την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η Αυστρία έπαιξε τον δικό της ρόλο στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, καθώς η Βιέννη φιλοξένησε σημαντικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Στην Βιέννη γράφτηκε ιστορία», σημείωσε ο Ζάεφ και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την πόρτα για την πλήρη ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην πετύχει η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ανέφερε πως έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και πρόσθεσε πως, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.

«Έχω λόγους να το πιστεύω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την ΕΕ» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr