Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Σερβίας: Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία με το Κόσοβο

Πρόεδρος Σερβίας: Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία με το Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κόσοβο και Σερβία έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν πριν πλησιάσουν σε απόσταση «ασφαλείας» για μία συμφωνία στο επίπεδο των διμερών τους σχέσεων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς ήταν σαφής στην τοποθέτησή του, διαψεύδοντας τις προσδοκίες περί του αντιθέτου που εκφράστηκαν τα τελευταία 24ωρα.

«Έχουμε προσχέδια λύσεων στις Βρυξέλλες; Δεν έχουμε και δεν είμαστε καν κοντά σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μιτρόβιτσα, το κέντρο τητς σερβικής κοινότητας στο Κόσοβο.

Ο Βούτσιτς υποστήριξε πως «επιθυμία μου είναι να χτίσω γέφυρες προς τους αλβανόφωνους του Κοσόβου, αν και αυτό είναι σχεδόν αδύνατο». Τόνισε ωστόσο, πως «όλοι οι άλλοι δρόμοι οδηγούν στην άβυσσο και στην καταστροφή».

Παρόλα αυτά, ο Σέρβος πρόεδρος χαρακτήρισε τον προκάτοχό του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς «σπουδαίο ηγέτη» που «σίγουρα είχε τους καλύτερους στόχους», προκαλώντας τις αντιδράσεις των Κοσοβάρων, ενώ είχε διατελέσει και υπουργός της τότε κυβέρνησης.

Ο Μιλόσεβιτς κατηγορήθηκε και δικάστηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου κατά τις διάρκεια του εμφυλίου της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας κα πέθανε το 2006 κατά τη διάρκεια της δίκης, πριν καταδικαστεί. Ο πρόεδρος του Κοσόβου αποκάλεσε την δήλωση Βούτσιτς «πρόκληση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr