Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την πιθανότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα φέρει την Τουρκία σε σημαντική θέση.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός τόνισε πως για αυτό το θέμα καθοριστική θα είναι η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ αλλά και το κόστος.

Επιστρέφοντας από την τριμερή σύνοδο στο Ιράν, ο Ακάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λέγεται πως είναι δύσκολο να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη».

Αναφέρεται στον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed.

«Υπάρχει, όμως, περίπτωση το φυσικό αέριο να έρθει μέσω Κύπρου στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ευρώπη και αυτή η πιθανότητα προβάλλεται», είπε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι αυτό θα φέρει την Τουρκία σε πιο σημαντική θέση καθώς γίνεται λόγος για αποθέματα 2-3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας «για μια τέτοια επένδυση μπορεί να προτιμήσουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Ελλάδας».

«Για παράδειγμα το Ισραήλ σκεφτόταν να το μεταφέρει μέσω εμάς όταν πρωτοξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι καθοριστική για αυτό θα είναι η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ.

Αυτό που δεν λέει ο Χουλουσί Ακάρ είναι ότι Ισραηλινοί και Αιγύπτιοι ούτε θέλουν να ακούσουν για την πιθανότητα οι Τούρκοι να ελέγχουν τις βαλβίδες του αγωγού.

Πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία είναι εκτός ενεργειακού σχεδιασμού και όλα τα άλλα είναι τουρκικές ανοησίες και λόγια απλά για να λέγονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr