Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια χώρα έχει τις περισσότερες γυναίκες πιλότους στον κόσμο

Ποια χώρα έχει τις περισσότερες γυναίκες πιλότους στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Ινδία ή Μπάρατ,

Μπορεί είναι ένα από τα χειρότερα έθνη για να ζει μια γυναίκα (η ανισότητα των φύλων είναι βαθιά εδραιωμένη πεποίθηση στη συντηρητική κοινωνία) ωστόσο, η Ινδία, η αχανής αυτή χώρα, έχει να περηφανεύεται για τον αριθμό των γυναικών που απασχολούνται σε αεροπορικές εταιρείες, διαθέτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στο πιλοτήριο από ό,τι σε όλο τον κόσμο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την Airline Pilots Association International, μόλις πάνω από το 5% των πιλότων είναι γυναίκες, ενώ στην Ινδία ο αριθμός αυτός αγγίζει το 13%, κάτι παραπάνω από διπλάσιος από το ποσοστό σε ορισμένες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου (4,77%) και των ΗΠΑ (4,36%).

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο», λέει η εκπαιδευτής Shweta Singh για την εποχή που αποφάσισε να γίνει εκείνη πιλότος πριν 20 χρόνια. «Κυριαρχούσαν οι άντρες και δεν ήταν τόσο εύκολο να “εισβάλεις” στο χώρο».

Σήμερα, όπως δήλωσε στο Reuters, είναι πολύ πιο εύκολο, καθώς η χώρα πρωτοπορεί με έναν ανερχόμενο τομέα αερομεταφορών με μια πληθώρα αεροπορικών εταιρειών.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα όλο και περισσότερες Ινδές επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, με σκοπό να κατακτήσουν έναν ελκυστικό τρόπο ζωής όσο και το πρεστίζ που προσφέρει το επάγγελμα: η ισότητα στις αμοιβές και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον έχουν σημαντική αξία.

Σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης όλων και περισσοτέρων γυναικών, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος ασφάλειας στις μετακινήσεις, δηλαδή προσέφεραν υπηρεσίες παραλαβής και αποβίβασης, συνοδευόμενες από ένοπλους φρουρούς.

«Είναι η πιο ασφαλής δουλειά», υποστηρίζει η Singh. «Οι γυναίκες είναι πιο προστατευμένες εδώ παρά σε κάποια άλλη εργασία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανησυχία για την ασφάλεια των αεροπλάνων Boeing

NASA και Boeing κατασκευάζουν «πράσινο» επιβατηγό αεροσκάφος

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Έφαγε 39 νομίσματα και 37 μαγνήτες επειδή πίστευε ότι ο ψευδάργυρος βοηθάει στο μπόντι μπίλντινγκ

Η ρωσική ενέργεια είναι πολύ φθηνή ώστε να αντισταθούν ορισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr