ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε ο Βίκτορ Ορμπάν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου οι Ευρωβουλευτές εξετάζουν εάν θα ψηφίσουν πρόταση υπέρ της ενεργοποίησης του Άρθρου 7, που προβλέπει κυρώσεις για καταπάτηση του Κράτους Δικαίου.
Σημείωσε πως η πρωτοβουλία συνιστά πολιτικά υποκινούμενο «χαστούκι» στη χώρα του και προσβάλλει τους Ούγγρους και το ουγγρικό έθνος.
«Η έκθεση που έχετε μπροστά σας προσβάλλει την Ουγγαρία και προσβάλλει την τιμή του ουγγρικού έθνους. Θα καταδικάσετε την Ουγγαρία, που είναι μέλος της οικογένειας των ευρωπαϊκών χριστιανικών κρατών για χιλιάδες χρόνια» είπε ο Όρμπαν από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η Ουγγαρία επιμένει ότι πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών» κατά της κυβέρνησής της και ήλπιζε στη στήριξη χωρών, με τις οποίες την ενώνει η σκληρή γραμμή στο προσφυγικό.
Ωστόσο η Αυστρία του Σεμπάστιαν Κουρτς τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης του Άρθρου 7.
Σίγουρη μπορεί να θεωρείται η στήριξη μόνο από την Πολωνία και την Τσεχία, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κόμματα ή μεμονωμένοι ευρωβουλευτές διαφόρων χωρών, που θα πουν όχι στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης των Βρυξελλών με την Βουδαπέστη.
Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 750 εδρών για να περάσει η πρόταση.























































