Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Βερολίνο ζεσταίνει τις «μηχανές» για επίθεση στη Συρία – Τι είπε η Μέρκελ

Το Βερολίνο ζεσταίνει τις «μηχανές» για επίθεση στη Συρία – Τι είπε η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας σε στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί άλλη μια επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων αφήνει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο ακριβώς άφησε να εννοηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Η συμμετοχή σε στρατιωτική πλήγματα είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Γερμανία, όπου οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) – μέλος του υπό τους συντηρητικούς συνασπισμού της Μέρκελ – έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε μια ενδεχόμενη επέμβαση της Μπούντεσβερ πέρα από την υποστήριξη που παρέχει στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Το να πούμε απλώς πως μπορούμε να κοιτάμε αλλού όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα και μια διεθνής συνθήκη παραβιάζεται δεν μπορεί να είναι μια απάντηση», είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ.

«Το να πούμε όχι εκ των προτέρων, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στον κόσμο, αυτή δεν μπορεί να είναι η γερμανική στάση», είπε η Μέρκελ.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις οποίες το γερμανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μελλοντικά ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της συριακής κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για το κατά πόσον μια τέτοια ανάμειξη θα ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας διευκρίνισε από την πλευρά του ότι δεν έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα επίσημο αίτημα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την Ουάσιγκτον.

Τέτοιο αίτημα «μπορεί να έλθει μόνο όταν χρησιμοποιηθούν δηλητηριώδη αέρια και όταν άλλες χώρες αποφασίσουν να αντιδράσουν με στρατιωτικά μέσα», εξήγησε.

«Μέχρι τότε, επικεντρωνόμαστε στον πολιτικό διάλογο για να προληφθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή. Για αυτό εργαζόμαστε», συμπλήρωσε.

Η Γερμανία δεν είχε συμμετάσχει στα πλήγματα εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας τον Απρίλιο, που είχαν γίνει σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, επίθεση για την οποία η ευθύνη επιρρίφθηκε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr