Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία συνεχίζει και στέλνει στρατεύματα στην Ιντλίμπ για την προστασία των τζιχαντιστών

Η Τουρκία συνεχίζει και στέλνει στρατεύματα στην Ιντλίμπ για την προστασία των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός έστειλε κι άλλες ενισχύσεις στα στρατεύματα που έχει αναπτύξει περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο Reuters.

Επικαλούμενο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων τοπικές πηγές από την ισλαμική αντιπολίτευση, τα επιπλέον τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ιντλίμπ και πήραν θέσεις εν όψει της επικείμενης επίθεσης του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο τουρκικός στρατός έστειλε μια μεγάλη στρατιωτική φάλαγγα στην Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων και τανκς, όπως σας μετέδωσε στην Ελλάδα μόνο το TRIBUNE.

Κατά τα φαινόμενα ο τουρκικός στρατός δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τους τζιχαντιστές συμμάχους του στην Ιντλίμπ, παρά τη συμμαχία του με Ρώσους και Ιρανούς, που επιθυμούν η επαρχία να απελευθερωθεί και να επανέλθει υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν φαίνεται πιθανό ο συριακός στρατός να επιτεθεί στους τζιχαντιστές της Ιντλίμπ τις επόμενες ημέρες, καθώς έχει παρατηρηθεί απόσυρση πολλών μονάδων του από την πρώτη γραμμή.

Ο λόγος που οι Σύροι απέσυραν μονάδες από την πρώτη γραμμή λέγεται ότι οφείλεται στην αναμονή της τελικής έκβασης των συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Τούρκων για το μέλλον της επαρχίας.

Η επαρχία της Ιντλίμπ είναι ο τελευταίος μεγάλος θύλακας τζιχαντιστών στη Συρία.

Ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ και την τουρκόφιλη ισλαμιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ.

Η Τουρκία έχει σχέδιο να δημιουργήσει ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο της που θα συμπεριλαμβάνει τα εδάφη της Ιντλίμπ και εκείνα που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Είναι σαφές ότι η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει ένα δεύτερο ψευδοκράτος έχοντας ως πρότυπο εκείνο στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr