Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν ρίχνει 8 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη Γαλλία

Ο Μακρόν ρίχνει 8 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Όριο Φτώχειας,

Aπό του Μουσείο του Ανθρώπου, στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν το πολυαναμενόμενο σχέδιο της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Έπειτα από τρεις αναβολές, το δίχως αμφιβολία απαραίτητο πρόγραμμα υπόσχεται να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για περίπου 8,8 εκατομμύρια Γάλλους, που εκτιμάται ότι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας (λιγότερα από 1.026 ευρώ τον μήνα).

Το «φιλόδοξο σχέδιο», όπως έχει πολλές φορές προαναγγελθεί, αφορά τη διάθεση 8 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για το σχέδιο της κυβέρνησης «να επιτεθεί στα νέα πρόσωπα της φτώχειας» και να χρηματοδοτήσει το κράτος πρόνοιας του 21ου αιώνα.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου του 2017, για να πάρει μία αναβολή για το Απρίλιο του 2018 και στη συνέχεια για τον Ιούλιο.

Αν και το ποσοστό του πληθυσμού στο οποίο απευθύνεται είναι μικρότερο συγκριτικά με άλλα κράτη της ευρωζώνης (περίπου 14%), περιλαμβάνει μία αρκετά σημαντική κατηγορία, τους νέους.

Ξεκινώντας από αυτό το δεδομένο, το σχέδιο βασίζεται σε τρεις άξονες: δράση για τις μικρές ηλικίες (δημιουργία παιδικών σταθμών, σχέδιο κατάρτισης για τους επαγγελματίες της παιδικής ηλικίας, πρωινό στο σχολείο κ.λπ.), βοήθεια στους νέους που δικαιούνται εισόδημα αλληλεγγύης να βρουν απασχόληση με τη συμπλήρωση των 18 ετών, καθώς και την απλούστευση του κοινωνικού συστήματος.

«Βρίσκομαι εδώ ενώπιόν σας για να προσπαθήσω να ξεκινήσω μία νέα μάχη, αναγκαία, ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, τη μάχη για να αποφασίσουμε δυναμικά ότι δεν θα ξεχάσουμε κανέναν», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζοντας τη στρατηγική του.

«Όταν είσαι φτωχός, δεν είναι επειδή το έχεις επιλέξει. Όταν ζεις στη φτώχεια, αυτό είναι ο ντετερμινισμός των ντετερμινισμών», τόνισε ο Μακρόν, ο οποίος κατά τα άλλα χαρακτηρίζεται πρόεδρος των πλουσίων εξαιτίας των φορολογικών περικοπών στα υψηλότερα εισοδήματα και τις εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr