Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκηνικό πολέμου στις ΗΠΑ: Τινάχθηκαν στον αέρα αγωγοί αερίου κοντά στη Βοστώνη

Σκηνικό πολέμου στις ΗΠΑ: Τινάχθηκαν στον αέρα αγωγοί αερίου κοντά στη Βοστώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες ισχυρές εκρήξεις και πυρκαγιές σημειώθηκαν σε τρεις κοινότητες κοντά στη Βοστώνη στις ΗΠΑ την Πέμπτη, λόγω διαρροής αερίου, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων πολλών συνοικιών.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WBZ News η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από την υπερβολική πίεση σε μια σωλήνωση αερίου.

Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε σπίτια στο Λόρενς και στο Βόρειο Άντοβερ, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης.

Η γειτονική πόλη Άντοβερ επίσης επλήγη. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τοπικά ΜΜΕ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εικονίζουν πολλά σπίτια στις φλόγες ή να έχουν καταρρεύσει. Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου», ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια».

«Προτρέπουμε όλους όσοι έχουν παροχή αερίου στα σπίτια τους να τα εγκαταλείψουν μέχρι νεοτέρας» δήλωσε ο Άντριου Μέιλορ, στέλεχος της αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Άντοβερ.

Ο δήμαρχος του Λόρενς, Νταν Ριβέρα, ανέφερε στο WBZ ότι «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έγιναν πολλές εκρήξεις, ξέσπασαν πυρκαγιές σε όλη την πόλη».

Η πολιτειακή αστυνομία προέτρεψε όλους τους κατοίκους της περιοχής που είναι πελάτες της Columbia Gas, θυγατρικής της NiSource Inc, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξηγώντας πως η εταιρεία παροχής αερίου διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία των αγωγών της και ότι θα χρειαστεί «κάποια ώρα» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκανε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr