Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ του Ιράκ

Συνελήφθη σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρακινοί στρατιώτες συνέλαβαν το Σάββατο έναν οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρακινής ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός Άμπου Ραγκάχντ ήταν ο τοπικός εμίρης της λεγόμενης «Επαρχίας Ντιτζλά», στην επαρχία του Κιρκούκ.

Εντοπίστηκε από ντόπιους πληροφοριοδότες, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις Αρχές που αμέσως κινητοποιήθηκαν για τη σύλληψή του.

Ο Άμπου Ραγκάχντ έδειξε διάθεση συνεργασίας με την ιρακινή Αστυνομία και υπέδειξε την τοποθεσία ενός κρυφού οπλοστασίου της οργάνωσης που περιείχε χειροβομβίδες και και άλλα εκρηκτικά.

Το Ιράκ διακήρυξε τον Δεκέμβριο του 2017 τη στρατιωτική του νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αφού ανακατέλαβε όλες τις πόλεις και οικισμούς που είχε θέσει υπό τον έλεγχό της η εξτρεμιστική οργάνωση.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές συνεχίζουν να μάχονται, είτε πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα, είτε διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Ένας φοβισμένος και νευρικός Ερντογάν μίλησε για 1000 χρόνια τουρκικής ανεξαρτησίας – Η τουρκική ορδή τρέμει τη συμμαχία Ελλήνων-Ισραηλινών-Κούρδων

Αμπντούλ Καντίρ Μουμίν: Αυτός λέει ότι είναι ο νέος ηγέτης του ISIS – Κρύβεται στα βουνά της Σομαλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr