Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν περικοπές σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν περικοπές σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την καταβολή οικονομικής βοήθειας που θα λάμβαναν οι Παλαιστίνιοι ακύρωσε την Κυριακή η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ, η νέα περικοπή αμερικανικής οικονομικής βοήθειας αφορά προγράμματα με στόχο την επαναπροσέγγιση των Παλαιστίνιων και των Ισραηλινών κι εντασσόταν μέχρι τώρα σε έναν ειδικό προϋπολογισμό ύψους 10 εκατ. δολαρίων (8,6 εκατ. ευρώ).

«Ανακατανέμουμε ένα μέρος αυτών των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για τη διαχείριση συγκρούσεων», ανέφερε η πηγή.

Δεν διευκρίνισε το ακριβές ύψος του ποσού που ανακατανέμεται, σημείωσε πάντως ότι τα προγράμματα που επηρεάζονται θα στραφούν πλέον στην επιδίωξη της συμφιλίωσης μεταξύ των Εβραίων και των Ισραηλινών Αράβων, μειονότητας που φθάνει το 17,5% του πληθυσμού του Ισραήλ.

Την 24η Αυγούστου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ακύρωσε τη χορήγηση βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον. Τα χρήματα πλέον θα αξιοποιηθούν για να «βελτιωθούν» προγράμματα αρωγής στο Ισραήλ, σύμφωνα με την πηγή στην αμερικανική πρεσβεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε αυτή την περικοπή της βοήθειας που χορηγούσε στους Παλαιστίνιους μία εβδομάδα πριν ανακοινώσει ότι διακόπτει επίσης κάθε χρηματοδότηση του Γραφείου Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητά του.

Οι ΗΠΑ ήταν ο κύριος χρηματοδότης του UNRWA, καθώς συνεισέφεραν 350 εκατ. δολάρια (300 εκατ. ευρώ) το 2017, όμως φέτος εκταμίευσαν μόλις 60 εκατ. δολάρια (52 εκατ. ευρώ), τον Ιανουάριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι πήρε τις αποφάσεις αυτές για να αναγκάσει τους Παλαιστίνιους να διαπραγματευθούν, λίγο καιρό αφότου η Παλαιστινιακή Αρχή διέκοψε κάθε επαφή με την Ουάσιγκτον.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ την 6η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr