Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο νεκροί από την επίθεση στη Λαοδίκεια της Συρίας – Η Ρωσία κατηγορεί το Ισραήλ

Δύο νεκροί από την επίθεση στη Λαοδίκεια της Συρίας – Η Ρωσία κατηγορεί το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ από πλήγματα πυραύλων εναντίον αποθηκών πυρομαχικών στη Λαοδίκεια της Συρίας, στις ακτές της Μεσογείου, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν ο νεκροί είναι στρατιώτες ή μαχητές πολιτοφυλακών που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Εντοπίστηκαν δύο πτώματα», δήλωσε ο διευθυντής της ιστοσελίδας Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες, εκ των οποίων επτά Σύροι στρατιώτες», διευκρίνισε.

Λίγο μετά την επίθεση αυτή η Ρωσία, που στηρίζει τον συριακό στρατό, ανακοίνωσε ότι ένα από τα αεροσκάφη της στο οποίο επέβαιναν 14 στρατιώτες εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στην περιοχή αυτή, κατηγορώντας το Ισραήλ για την επίθεση στη Λαοδίκεια.

Τα πλήγματα είχαν στόχο «αποθήκες πυρομαχικών» του Ινστιτούτου Τεχνικών Βιομηχανιών, λίγο έξω από τη Λαοδίκεια, προπύργιο του Άσαντ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Τα πυρά ήταν σφοδρά και διήρκησαν σχεδόν μισή ώρα», πρόσθεσε.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που δείχνουν εκρήξεις.

Συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Sana, διαβεβαίωσε ότι ενεργοποιήθηκε η αντιπυραυλική άμυνα «για να αναχαιτίσει τους εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ότι ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 14μελές πλήρωμα χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, όχι μακριά από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη γαλλική φρεγάτα «Auverge», η οποία βρισκόταν στην περιοχή εκείνη την ώρα.

«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23.00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου.

Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι «οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την επίθεση».

«Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», περιορίστηκε να πει μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αφού διαβουλεύθηκε με ανωτέρους της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr