Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Αναστασιάδης: Από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων δεν υπάρχει πρόοδος για επανέναρξη συνομιλιών

Νίκος Αναστασιάδης: Από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων δεν υπάρχει πρόοδος για επανέναρξη συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άποψη πως «μια νέα αποτυχία των συνομιλιών στο Κυπριακό θα αλλάξει ενδεχόμενα άρδην τη βάση του διαλόγου, όχι γιατί εμείς το επιθυμούμε, αλλά γιατί εκ των γεγονότων ενδεχόμενα να υπάρξουν άλλες σκέψεις είτε από τους εμπλεκόμενους είτε από τους ενδιαφερόμενους και αυτό θα ήταν το χείριστο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα από τον Ιούλιο του 2017 που ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ώστε να μπορέσει να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «αν κρίνω από τις δηλώσεις Τούρκων επισήμων ή από την άτυπη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ακιντζί στις 16 Απριλίου, δεν θα έλεγα ότι υπήρξε η αναμενόμενη πρόοδος που να ενθαρρύνει τον γ.γ. να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία ή να συγκαλέσει μια νέα σύνοδο».

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα επαναλάβει στις συναντήσεις του, στην έδρα του ΟΗΕ, την αποφασιστικότητά του για διάλογο, σημειώνοντας το σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας τόσο σε ό,τι αφορά μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο και την εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης όσο και στο θέμα της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στο νησί.

Ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε και τη σημασία της διακυβερνητικής συμφωνίας Κύπρου και Αιγύπτου αναφορικά με τον απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, που υπογράφεται την Τετάρτη στη Λευκωσία, τόσο για την Κύπρο όσο και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα οφέλη που προσκομίζει η Κύπρος από τις τριμερείς συνεργασίες με γειτονικά κράτη, προσθέτοντας ότι θεμελιώνουν τις άριστες σχέσεις, ενώ αναφορά έκανε και στη δημιουργία νέων τετραμερών σχημάτων συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης πρόεδρος της Ακαδημίας Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr