ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Mέρκελ «ξήλωσε» τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας

H Mέρκελ «ξήλωσε» τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Χανς-Γκέοργκ Μάασεν από τη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας.

Ο Μάασεν, που κατηγορήθηκε για τις δηλώσεις του σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ακροδεξιάς στο Κέμνιτς, θα αναλάβει ανώτερη θέση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στον γερμανικό Τύπο, η Καγκελάριος είχε αποφασίσει να απομακρύνει τον κ. Μάασεν από την θέση στην οποία βρίσκεται από το 2012, μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε όταν ουσιαστικά την διέψευσε, δηλώνοντας ότι στο Κέμνιτς της Σαξονίας δεν υπήρξε κανένα «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών.

Την αποπομπή του είχε ζητήσει επίμονα και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ενώ, αντιθέτως, την στήριξή του στο πρόσωπό του είχε εκφράσει ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Όπως ανέφερε μάλιστα η εφημερίδα Bild, της συνάντησης των τριών αρχηγών προηγήθηκε τετ-α-τετ της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Ζεεχόφερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα κοντά σε σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο

Δένδιας και Πιστόριους συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή – Νίκος Δένδιας: «Η ασφάλεια δεν είναι μια θεωρητική έννοια»

Αρχηγός Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MI5): Υβριδικός πόλεμος και βιολογικά όπλα «κατασκευής» Τεχνητής Νοημοσύνης – Από Ιράν, Ρωσία, Κίνα οι απειλές

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Η Πολωνία ερευνά απειλές κατά της ζωής του Πρωθυπουργού Τουσκ και του Υπουργού Άμυνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr