Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόβοι για ανθρωπιστική τραγωδία στην Υεμένη μετά το νέο «κύμα» στρατιωτικών επιχειρήσεων

Φόβοι για ανθρωπιστική τραγωδία στην Υεμένη μετά το νέο «κύμα» στρατιωτικών επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντείνονται οι φόβοι στην Υεμένη για κλιμάκωση του ανθρωπιστικού δράματος μετά την ανακοίνωση για επανέναρξη των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση και υποστηρίζονται από τη στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική διοίκηση, με σκοπό να καταλάβουν το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην πόλη Χοντάιντα από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Την Τρίτη, αξιωματικοί των στρατευμάτων που πρόσκεινται στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για τον θάνατο 40 σιιτών ανταρτών Χούτι μέσα σε 24 ώρες στον δυτικό τομέα στη Χοντάιντα, πόλη που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.

Το λιμάνι της πόλης των 600.000 κατοίκων, που ελέγχεται από το 2014 από τους Χούτι, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των εμπορευμάτων που εισάγονται στη χώρα και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην Υεμένη οι τρεις στους τέσσερις κατοίκους χρειάζονται βοήθεια, πάνω απ’ όλα τρόφιμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Εκτός από τον πόλεμο, τους αμάχους απειλεί επίσης ένα τρίτο κύμα της επιδημίας χολέρας.

Οι Χούτι κατηγόρησαν τη διεθνή κοινότητα ότι είναι συνένοχη στην «τρομοκρατία» της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της.

«Αποθήκες τροφίμων διεθνών οργανισμών στοχοθετήθηκαν τη Δευτέρα στη Χοντάιντα, κάτι που δείχνει καθαρά ότι οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι σύμμαχοί τους έχουν πρόθεση να μετατρέψουν αυτές τις αποθήκες και πυκνοκατοικημένες συνοικίες σε θεμιτούς στόχους στις τρομοκρατικές τους επιχειρήσεις», είπε ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, επικεφαλής του Ανώτατου Επαναστατικού Συμβουλίου των ανταρτών.

Να σημειωθεί ότι μια πρόσφατη προσπάθεια να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη, απέτυχε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Μπήκαν στον πόλεμο και οι ΗΠΑ – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ισραήλ

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Οι Χούτι εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιου που η εταιρεία του εδρεύει στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr