Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Στιβ Μπάνον ετοιμάζει επίσημο «γάμο» με την Λεπέν

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Στιβ Μπάνον ετοιμάζει επίσημο «γάμο» με την Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έτοιμο να ενισχύσει τους δεσμούς του με το κίνημα του Στιβ Μπάνον στην Ευρώπη δηλώνει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, Εθνικός Συναγερμός, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019.

Μετά την, πρώτη σύγκρουσή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Μπάνον έχει μεγάλα σχέδια για τη γηραιά ήπειρο, επιδιώκοντας να στηρίξει ακραίες και λαϊκιστικές δυνάμεις.

«Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του, αλλά δεν είμαστε ακόμη μέλη του οργανισμού του… Θα συμμετέχουμε οπωσδήποτε στο project του» δήλωσε στους Financial Times o Λουί Αλιό, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Λεπέν.

Ο Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Τραμπ, στον οποίο αρκετοί πιστώνουν ή χρεώνουν την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, προχωρά στον σχηματισμό πανευρωπαϊκού οργανισμού που θα ονομάζεται Το Κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες θα χρηματοδοτεί κόμματα της «ριζοσπαστικής δεξιάς».

Ουσιαστικά επιδιώκει να ενώσει κάτω από έναν άτυπο οργανισμό όσα κόμματα ζητούν ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας έναντι των Βρυξελλών, σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό και τον έλεγχο των συνόρων και μάχη κατά του Ισλάμ.

«Ο Στιβ Μπάνον βοήθησε να ανατραπεί η πολιτική τάξη πραγμάτων στις ΗΠΑ πριν έρθει σε σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα επιδιώκει να ανακτήσει τη δόξα του στην Ευρώπη» σχολιάζει το Bloomberg και προσθέτει ότι ο Μπάνον σχεδιάζει roadshow σε έξι ευρωπαϊκές χώρες αυτή την εβδομάδα προκειμένου να οργανώσει τη συμμαχία των λαϊκιστών.

«Τα κόμματα ανά την Ευρώπη έχουν ξυπνήσει» δήλωσε ο Μπάνον στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να κερδίσουν όσοι έχουν παρόμοιες αντιλήψεις με αυτόν αρκετές έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εκτίμησε δε ότι η ένταση και το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις Ευρωεκλογές θα είναι πιο ισχυρά από ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr