Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε τους Ιρανούς στη Συρία παρά τους S-300

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε τους Ιρανούς στη Συρία παρά τους S-300
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην Συρία κατά του Ιράν σε συνεννόηση με την Ρωσία δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λίγο πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Θα συνεχίσουμε την δράση μας για να αποτρέψουμε την ιρανική στρατιωτική εδραίωση στην Συρία και θα συνεχίσουμε τον συντονισμό σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) και τον ρωσικό στρατό», δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα εγκαταστήσει στην Συρία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησαν «να συναντηθούν σύντομα οι ομάδες εργασίας των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF) και του ρωσικού στρατού».

Ο Νετανιάχου προέβη στις επισημάνσεις αυτές μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για θέματα ασφαλείας του Ισραήλ, στο οποίο συζητήθηκαν οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν με την Μόσχα.

«Εδώ και τρία και πλέον χρόνια, το Ισραήλ κατάφερε με εξαιρετική επιτυχία να αποτρέψει την στρατιωτική εδραίωση του Ιράν στην Συρία και τις προσπάθειες του Ιράν να εξοπλίσει την Χεζμπολάχ στο Λίβανο», δήλωσε ο Νετανιάχου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν περιπτώσεις που τα πράγματα δεν έγιναν απρόσκοπτα, χαρακτηρίζοντας «τραγική» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Συρία.

Η εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης προς τον ισραηλινό στρατό να δράσει κατά του Ιράν στην Συρία, σε συνεννόηση με την Ρωσία, αποφασίσθηκε κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Το στρατιωτικό πολιτικό υπουργικό συμβούλιο ανέθεσε στις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ να συνεχίσουν τη δράση τους κατά της στρατιωτικής εδραίωσης του Ιράν στην Συρία, συνεχίζοντας τον συντονισμό τους σε θέματα ασφάλειας με την Ρωσία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr