Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζονται βιασύνες» με τη Βόρεια Κορέα – Κανένας αντίκτυπος από τους κινεζικούς δασμούς

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζονται βιασύνες» με τη Βόρεια Κορέα – Κανένας αντίκτυπος από τους κινεζικούς δασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται βιασύνες» για την ολοκλήρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας, καθώς «δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα μας πάρει».

Ερωτηθείς για την υπόθεση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, δήλωσε πως «προτιμάει να κρατήσει τον Ροντ Ρόζενσταϊν στη δουλειά», παρά τα πρόσφατα σενάρια περί επικείμενης παραίτησης ή απόλυσής του.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Ρόζενσταϊν πρότεινε την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον προεδρικό θώκο, μέση της επίκλησης σ’ ένα συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος.

«Μιλάω μαζί του. Είχαμε μια καλή συζήτηση. Είπε ότι ποτέ δεν το είπε. Είπε ότι δεν το πιστεύει. Είπε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό σε μένα. Και ήταν πολύ ευγενικός. Θα δούμε» εξήγησε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Οτάβα έχει κακομεταχειριστεί πολλές φορές στο παρελθόν τις ΗΠΑ, ενώ γνωστοποίησε ότι απέρριψε πρόταση του Καναδού πρωθυπουργού για κατ’ ιδίαν συνάντηση.

«Δεν πάνε πολύ καλά οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τον Καναδά» σχολίασε, την ίδια ώρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής της NAFTA, χωρίς τη συμμετοχή του Καναδά.

Παραμένοντας στο πεδίο του εμπορίου, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα με την Κίνα, διαβεβαιώνοντας ότι οι κινεζικοί δασμοί δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως διαθέτει στοιχεία ότι το Πεκίνο έχει προσπαθήσει να εμπλακεί στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, δίχως ωστόσο, να κάνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr