Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντε: Η Ιταλία είναι προσόν για την Ε.Ε. – Θα πείσουμε τις αγορές

Κόντε: Η Ιταλία είναι προσόν για την Ε.Ε. –  Θα πείσουμε τις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθηση ότι οι αγορές θα ηρεμήσουν και οι αποδόσεις των ομολόγων θα αποκλιμακωθούν, όταν οι επενδυτές δουν τις λεπτομέρειες του ιταλικού προϋπολογισμού εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Δήλωσε δε ότι ανυπομονεί να τον παρουσιάσει και στις Βρυξέλλες.

Στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά την ανακοίνωση ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ ο Κόντε υπογράμμισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος και αυτό θα γίνει, όπως είπε, με το να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, που ήταν υποτονική επί χρόνια.

Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια παραίτησης Τρία, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών τον διαβεβαίωσε προσωπικά ότι δεν σκόπευε ποτέ να παραιτηθεί.

«Όταν οι χρηματοοικονομικές αγορές δουν τις λεπτομέρειες, το spread θα περιοριστεί και θα αντανακλά τα οικονομικά δεδομένα» είπε, για να προσθέσει: «Ανυπομονώ να πάω στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσω τον προϋπολογισμό. Η Ιταλία δεν είναι πρόβλημα για την Ευρώπη, αλλά προσόν».

Προς το παρόν οι αγορές κάθε άλλο παρά έχουν πειστεί. Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο στις 16:20 ώρα Ελλάδος ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 4,25%, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται σφυροκόπημα.

Κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό ανά την Ευρώπη, με τον γερμανικό Dax να καταγράφει πτώση 1,7% και το γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί περίπου 1%.

Στην αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς με άλμα 12,78% ή 37 μονάδων βάσης, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, σκαρφαλώνει στο 3,26%. Συμπαρασύρει δε και τις αποδόσεις άλλων χωρών της περιφέρειας, όπως των ελληνικών, με την απόδοση του δεκαετούς στο 4,21% έναντι κλεισίματος στο 4,02% την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr