ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Nα σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προέτρεψε τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν.
«Συγχαίρω τους πολίτες οι οποίοι ψήφισαν σήμερα (σ.σ. χθες) στο συμβουλευτικό αυτό δημοψήφισμα ασκώντας τις δημοκρατικές τους ελευθερίες», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Χαν.
«Αναμένω από όλους τους πολιτικούς ηγέτες να σεβαστούν αυτή την απόφαση» και να «προχωρήσουν στην εφαρμογή της, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και ενότητα πέραν πολιτικών παρατάξεων προς το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε στο tweet του, κρίνοντας πως το αποτέλεσμα έδειξε τη «μεγάλη υποστήριξη» προς τη συμφωνία με την Ελλάδα και προς την «ευρωατλαντική» ολοκλήρωση της ΠΓΔΜ.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα, το 36,9% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους, ενέκριναν τη συμφωνία με ποσοστό πάνω από 91%, αλλά η διαδικασία σημαδεύτηκε από συντριπτική αποχή.
Αυτό που απομένει είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία ο Ζόραν Ζάεφ χρειάζεται τα 2/3 της Βουλής που δεν τα έχει.
Για να εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων σε σύνολο 120 βουλευτών.
Προς το παρόν η κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ έχει 69 βουλευτές μαζί της και απέναντι 51 του VMRO-DPMNE. Της λείπουν δηλαδή 11 βουλευτές.
Συνταγματική Αναθεώρηση σημαίνει να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία» και να τροποποιήσει όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών το Προοίμιο και τα άρθρα 3 και 49 για να εξαλειφθούν οι αλυτρωτισμοί.























































