ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανίδα Πρέσβειρα: Η Ρωσία να σταματήσει την ανάπτυξη πυραύλων Κρουζ αλλιώς θα τους καταστρέψουμε

Αμερικανίδα Πρέσβειρα: Η Ρωσία να σταματήσει την ανάπτυξη πυραύλων Κρουζ αλλιώς θα τους καταστρέψουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ προειδοποίησε τη Ρωσία ότι αν δεν σταματήσει την ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου Κρουζ, τότε οι ΗΠΑ θα τον καταστρέψουν.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι αυτός ο νέος ρωσικός πύραυλος εδάφους παραβιάζει τη συνθήκη του 1987 ανάμεσα στις δύο χώρες, για την εξάλειψη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, με πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές.

Η Μόσχα αρνείται αυτή την κατηγορία, αλλά η διοίκηση Τραμπ έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να αναπτύξει τον δικό της πύραυλο Κρουζ μέσης εμβέλειας, ως απάντηση για τις ρωσικές ενέργειες.

Η Κέι Μπέιλι Χάτσισον προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας ουσιαστικά για την πιθανότητα προληπτικού χτυπήματος, όταν οι ρωσικοί πύραυλοι γίνουν λειτουργικοί.

«Τα αντίμετρα θα ήταν να καταστρέψουμε τους πυραύλους που αναπτύσσει η Ρωσία παραβιάζοντας τη συνθήκη», δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ.

«Σαφώς προτιμούμε να τους κάνουμε να αποσύρουν τον πύραυλο. Αλλά νομίζω το ερώτημα είναι τι θα κάναμε αν συνεχίσουν σε σημείο που θα ξέρουμε ότι είναι λειτουργικοί.

Και σε αυτό το σημείο θα αναζητούμε την καταστροφή του πυραύλου που θα μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε χώρα στην Ευρώπη ή την Αλάσκα», δήλωσε ακόμη η Αμερικανίδα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε, κατηγορώντας την Χάτσισον για επικίνδυνη ρητορική. «Φαίνεται ότι όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις δεν αντιλαμβάνονται το επίπεδο ευθύνης τους και τους κινδύνους της επιθετικής πολιτικής», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η συνθήκη του 1987 είναι σε κίνδυνο, εξαιτίας των ενεργειών της Μόσχας.

«Η Ρωσία δεν έχει δώσει καμία πειστική απάντηση για τον νέο αυτό πύραυλο. Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η πιο αληθοφανής εκτίμηση θα είναι ότι η Ρωσία παραβιάζει την Συνθήκη», συμπλήρωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

«Επείγει συνεπώς η Ρωσία να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες με έναν ουσιαστικό και ειλικρινή τρόπο» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανίδα Βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Είμαι ευτυχής που βλέπω την Ελλάδα και το Ισραήλ να συνεργάζονται για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας της Ελλάδας»

Κίνα και Ρωσία ενισχύουν τον άξονά τους: Το κοινό όραμα Πούτιν και Σι για μια νέα παγκόσμια τάξη

Μόντι σε Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί για το καλό της ανθρωπότητας

Economist: Ο Πούτιν στέλνει 400.000 νέους στρατιώτες στην Ουκρανία – Φοβάται για τη ζωή του

Οι ΗΠΑ έπληξαν το Ιράν – Απάντηση με πυρά από την Τεχεράνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr