ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,


















































Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) - Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα
Σαουδική Αραβία: Ο Πρίγκιπας Διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κοιμάται σε οχυρωμένα παλάτια - Δείτε σε βίντεο επίθεση των Χούτι σε
Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις
Οι Χούτι βομβαρδίζουν τη Σαουδική Αραβία - Ο Νετανιάχου θέλει να βοηθήσει αλλά ο Πρίγκιπας Διάδοχος είναι διστακτικός
Ο Λευκός Οίκος «αποκεφάλισε» την Κίμπερλι: «Της ευχόμαστε καλή τύχη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ευρισκόμενος σε επίσκεψη στο χωριό Colombey-les-Deux-Eglises, γενέθλια γη του στρατηγού Ντε Γκολ, για να γιορτάσει τα 60ά γενέθλια από το Σύνταγμα του 1958, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πάλι μια από τις πικρές αλήθειες που κάνουν έξαλλους τους Γάλλους.
Αρχικά επαίνεσε την «καλή συνήθεια» του στρατηγού Ντε Γκολ «να μην παραπονείται». «Ο εγγονός του στρατηγού μου είπε πριν από λίγο ότι μπορούσαν να μιλήσουν για όλα ελεύθερα αλλά το μοναδικό πράγμα που δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν ήταν να παραπονούνται. Ηταν μια καλή συνήθεια του στρατηγού», είπε.
«Η χώρα θα πήγαινε καλύτερα αν δεν παραπονιόμασταν», δήλωσε ο Μακρόν, ενώ τον φώναξαν κάποιοι συνταξιούχοι που είχαν έρθει επίτηδες για να τον δουν και οι οποίοι άρχισαν να παραπονούνται ότι οι συντάξεις τους είναι πολύ χαμηλές.
«Δεν φανταζόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε! Σήμερα ζούμε όλο και περισσότερα χρόνια, στη χώρα μας, και σε καλή υγεία», τους απάντησε ο γάλλος πρόεδρος.
«Εμείς πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Ηταν πιο δύσκολα τα πράγματα το 1958 από,τι σήμερα, ήταν πιο δύσκολα. Οι άνθρωποι δούλευαν περισσότερο, βγαίναμε από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, βρισκόμασταν σε πόλεμο με την Αλγερία, τα ξεχνάμε όλα αυτά σήμερα».























































