ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από την ισλαμοκρατούμενη Γάζα

Το Ισραήλ ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από την ισλαμοκρατούμενη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από την Γάζα ως ένα προληπτικό μέτρο εναντίον των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν στα σύνορα εδώ και επτά μήνες ισλαμιστές Παλαιστίνιοι και προειδοποίησε την ισλαμική τουρκόφιλη οργάνωση Χαμάς για «δριμύτατη» απάντηση σε περίπτωση επιθέσεων.

Η ισραηλινή ανακοίνωση δεν φαίνεται να αποτελεί προάγγελος επικείμενης επίθεσης στον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά υποδηλώνει τη λήψη ισχυρότερης δράσης στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα για την αποτροπή των όποιων προσπαθειών Παλαιστινίων να παραβιάσουν τον φράκτη ασφαλείας στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο.

Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30η Μαρτίου, της κινητοποίησης με τίτλο «Πορεία της Επιστροφής».

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.

«Αν η Χαμάς πιστεύει ότι ως συνέπεια αυτής της απελπισίας μπορεί να επιτεθεί στο Ισραήλ, τότε θα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.

«Η απάντησή μας θα είναι δριμεία, δριμύτατη», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στους δημοσιογράφους πλάι στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ισραηλινός στρατός, όπως τόνισε ο Νετανιάχου, «αποφάσισε ενισχύσεις ευρείας κλίμακας στην νότια διοίκηση τις ερχόμενες μέρες και τη συνέχιση της αποφασιστικής πολιτικής να αντικρούσει τρομοκρατική δραστηριότητα και να αποτρέψει διεισδύσεις στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) διέψευσαν «μυστική επίσκεψη» Νετανιάχου ή ισραηλινής στρατιωτικής αντιπροσωπείας

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

WSJ: Μυστικές επισκέψεις του αρχηγού της Μοσάντ στα Εμιράτα (ΗΑΕ) κατά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ; Η θρησκευτική κρίση που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr