Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέση Ανατολή: Ρουκέτες από το Λίβανο κατά του Ισραήλ – Εκκληση του ΟΗΕ για τους αμάχους στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Ρουκέτες από το Λίβανο κατά του Ισραήλ –  Εκκληση του ΟΗΕ για τους αμάχους στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Βηρυτού.

Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση από πλευράς του Λιβάνου από την περασμένη Παρασκευή.

Το πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν στην επίθεση βομβαρδίζοντας τα ξημερώματα της Δευτέρας το νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «απάντησαν άμεσα με πυρά προς την πηγή της επίθεσης» που προερχόταν από τον Λίβανο. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου επιβεβαίωσαν τους βομβαρδισμούς από την πλευρά του Ισραήλ.

Ανησυχία του ΟΗΕ και έκκληση για τους αμάχους

Εν τω μεταξύ, την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προειδοποιώντας παράλληλα ότι μία ισραηλινή χερσαία επίθεση «θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε την έκκλησή του για τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες, όπως είπε, έχουν «σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια τόσο των ισραηλινών όσο και των παλαιστινίων αμάχων».

«Ο γενικός γραμματέας δεν θεωρεί ότι μία εγγενής, μακροχρόνια, σοβαρή πολιτική διένεξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», προστίθετο στην ανακοίνωση.

Την Κυριακή χιλιάδες κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr