Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο 76χρονος Μπλούμπεργκ επέστρεψε στο Δημοκρατικό Κόμμα και προαλείφεται για υποψήφιος πρόεδρος

Ο 76χρονος Μπλούμπεργκ επέστρεψε στο Δημοκρατικό Κόμμα και προαλείφεται για υποψήφιος πρόεδρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, επανεντάχθηκε ο άλλοτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης, δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του ομίλου ενημέρωσης Bloomberg, Μάικλ Μπλούμπεργκ λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Μπλούμπεργκ, επέστρεψε στο Δημοκρατικό Κόμμα, ώστε να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για τις εκλογές του 2020. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, δημοσιοποίησε την επιστροφή του από τα Social Media, επικαλούμενος ενδεχόμενη συνταγματική κρίση.

«Σε κρίσιμες στιγμές στην ιστορία των ΗΠΑ, το ένα από τα δύο κόμματα έδρασε ως κυματοθραύστης απέναντι σε εκείνους που απειλούσαν το Σύνταγμά μας.

Πριν από δύο χρόνια, στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, προειδοποίησαν για αυτές τις απειλές», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Instagram. «Σήμερα, επανεγγράφηκα ως Δημοκρατικός –υπήρξα μέλος στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου– επειδή χρειαζόμαστε τους Δημοκρατικούς να παράσχουν τις ασφαλιστικές δικλείδες που τόσο πολύ χρειάζεται το έθνος μας», πρόσθεσε.

Ο 76χρονος Μπλούμπεργκ ήταν μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος για πολλά χρόνια. Μεταπήδησε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πριν θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Νέας Υόρκης, το 2001. Αποχώρησε όμως το 2007, οπότε δήλωσε ανεξάρτητος. Υπηρέτησε τρεις θητείες ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ, μέχρι το 2013.

Στο παρελθόν είχε εξετάσει την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ως ανεξάρτητος, αλλά δεν υλοποίησε ποτέ αυτήν την πρόθεσή του. Η εφημερίδα Guardian ανέφερε τον Αύγουστο ότι σκέφτεται να είναι υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2020.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, που δεν διστάζει να ασκεί συχνά κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, έχει δωρίσει 80 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Έδωσε επίσης άλλα 20 εκατομμύρια στους Δημοκρατικούς υποψήφιους που διεκδικούν μια έδρα στη Γερουσία, την οποία σήμερα ελέγχουν οριακά οι Ρεπουμπλικανοί (51 έδρες έναντι 49).

Οι Δημοκρατικοί στοχεύουν να κερδίσουν 23 έδρες στη Βουλή ώστε να έχουν πλειοψηφία. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, είναι πιθανότερο να πετύχουν αυτόν τον στόχο παρά να κερδίσουν στη Γερουσία.

Ο Μπλούμπεργκ έχει χρησιμοποιήσει μέρος της περιουσίας του (σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ανέρχεται στα 51,8 δισεκ. δολάρια) για να προωθήσει διάφορους προοδευτικούς στόχους, όπως την προσπάθεια για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό των θανάτων από πυροβόλα όπλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr