Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα του Μακρόν στη Γαλλία

Πότε ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα του Μακρόν στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί το πολυαναμενόμενο νέο κυβερνητικό σχήμα του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία.

Η καθυστέρηση στην καθυστέρηση του προαναγγελθέντα εδώ και δύο εβδομάδες ανασχηματισμού πυροδότησε μία φημολογία και μία άνευ προηγουμένου σύγχυση για τον χρόνο, το μέγεθος των αλλαγών, αλλά και τη φερόμενη νέα ρήξη, αυτή τη φορά του Μακρόν με τον πρωθυπουργό του, Εντουάρ Φιλίπ.

Οι επικείμενες αλλαγές στον κυβερνητικό ανασχηματισμό ανακοινώθηκαν με την ηχηρή παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, στις 2 Οκτωβρίου.

Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα κάνει τις επιλογές του «με τον απαραίτητο χρόνο και την ηρεμία». Κανείς ωστόσο δεν φανταζόταν ότι θα χρειαζόταν περί τις 15 μέρες.

Την είδηση ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο σχεδόν το είχαν προβλέψει, καθώς ο Φιλίπ επρόκειτο να γευματίσει με τον Μακρόν – «ενδεχομένως για τις τελευταίες λεπτομέρειες;».

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων διαψεύδεται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύγκρουση με τον Φιλίπ σχετικά με το μέγεθος του ανασχηματισμού, τους υποψηφίους ή τα συνταγματικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να πραγματωθούν οι αλλαγές.

Απεναντίας, το Ελιζέ υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη να διασφαλιστεί πλέον η πολιτική ισορροπία και να μην επαναληφθούν οι παραιτήσεις του πρόσφατος παρελθόντος.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της επιμένει ότι δεν αναμένει επί της ουσίας αλλαγές εκμεταλλευόμενη τις κακές δημοσκοπικές επιδόσεις του Μακρόν, κυρίως μετά το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr